Woensdag 5/5

Hoezo, u hebt dat boek van Mister Michel nog niet gekocht ? Allez, rap ! Wat is me dat ? Wij zouden al 19 euro geven, alleen maar voor de foto op bladzijde 72. Soldaat Verschueren, helemaal in zijn eentje plat op zijn buik in de sneeuw in een voor de rest leeg Ardens landschap, zware zak op de rug en de helm vol lover, mikkend met een vervaarlijk uitziend geweer en ongetwijfeld ook schietend op een voor ons onzichtbare vijand. Of vriend. De Verschueren zoals we hem het liefst zien : in de frontlijn.

Dat Mister Michel over vele onderwerpen het achterste van zijn tong niet laat zien, spreekt vanzelf. Maar het voorste is al sterk genoeg. Uitstekend werk van onze goede vriend Stefan Van Loock. Slim gezien ook. Als alle vrienden en de helft van de vijanden van Verschueren dat boek kopen en Stefan krijgt één procent auteursrechten, dan moet hij nooit meer werken. Waarmee hij niet meteen zou beantwoorden aan het ideaalbeeld van Michel Verschueren, maar men kan in het leven niet alles hebben.

Donderdag 6/5

Wenst gij de mens achter de voetballer te leren kennen, lees dan ‘Partners’, een van de toprubrieken in dit van toprubrieken vergeven magazine. Een paar weken geleden Karel Snoeckx (30) en Lindsy Leppens (24). Wist u dat Micha Marah ook Leppens heet ? Aldegonda Leppens ! Heet zo. Dan nog liever Eddy Demarez.

Zegt Snoeckx : ‘Ik heb een opleiding sanitair gevolgd, maar in die branche is er de laatste tijd veel veranderd.’ Geef toe dat de meesten van u daar nooit bij hebben stilgestaan. U denkt : uit een kraan komt water en de regelbare stortbadsproeier is de hightech van het sanitair. Fout. Nu zijn we eindelijk eens aanbeland in een sector waarin uw Scout wél beslagen is : de loodgieterij. Karel doelt ongetwijfeld op de ‘Clean Seat’, de computergestuurde, zelfreinigende toiletbril van Conrad Wolfgang Schnyder. Die naam zegt u wellicht niets, maar zijn initialen CWS des te meer. Qua koer fournisseur de la Cour.

De Clean Seat is een wonder der techniek. U bent klaar, hebt uzelf zo goed als mogelijk gereinigd, bent opgestaan en hebt uw kleding weer in overeenstemming gebracht met de gangbare gewoonten. Doortrekken en wegwezen, klinkt het dan in de traditionele closets, maar niet als u het genoegen hebt gesmaakt op een Conrad Wolfgang Schnyder te zitten.

Daar drukt u op een groen knopje en een wonderbaarlijk mechanisme zet zich in werking. De bril, die niet rond is maar ovaal, begint verschillende pirouettes te maken, achteraan komt een borsteltje naar beneden waaruit enkele detergenten druppelen, en voor uw verbaasde ogen wordt elke achtergebleven bacterie chemisch vernietigd. Hierna kleppert de bril uit eigen beweging enkele keren op en neer en een paar handig verborgen sproeiers blazen een geurig wolkje parfum uit. Waarna het toilet er zo verrukkelijk uitziet dat sommige mensen van pure goesting een tweede keer gaan.

‘Hoe weten wij dat ?’ zult u zich afvragen. Heel simpel. Wij moesten voor Knack eens naar een persconferentie van het ACW in het Congrescentrum van Elewijt, maar wij hadden ons daar van zaal vergist. En omdat er geen enkele andere journalist aanwezig was bij de demonstratie van de Clean Seat van CWS, durfden wij uit schaamte niet meer op te stappen.

En gelukkig maar. Want na een lofrede op leven en werk van de beroemde Zwitserse hygiënicus dokter Conrad Wolfgang Schnyder, en een demonstratie van zijn computergestuurde zelfreinigende toiletbril, kregen wij tot onze grote vreugde nog een ‘Distributeur de crème de savon 500’ als relatiegeschenk mee naar huis. Een Seifencreme-Spender ! De Rolls-Royce onder de distributeurs de crème de savon, neem dat van ons aan. Die persconferentie van het ACW hebben wij maar gelaten voor wat ze was. Van het ACW moeten wij het eerste nog krijgen.

Wie toevallig iets gaat eten bij Willy Steveniers in ‘Het Nachtegaaltje’, moet daar zeker eens naar het toilet gaan. Daar staat namelijk zo een CWS Clean Seat. Eén keer daarop gezeten en u zal uw eigen toilet thuis niet hoger meer aanslaan dan het gat in de grond bij ‘Les Amis routiers’.

door Koen Meulenaere

‘Soldaat Verschueren in de sneeuw.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content