Southampton FC

© BELGAIMAGE

Trainer – Ralph Hasenhüttl, 09/09/1967 (AUT)

? De voormalig aanvaller was twee jaar actief in onze Belgische competitie. Hij droeg het shirt van KV Mechelen en Lierse.

? Hasenhüttl heeft samen met Southampton een triest record op zijn naam staan. Ze verloren al twee keer met 9-0, één keer tegen Leicester en één keer tegen Manchester United.

? Sinds hij de club in 2018 overnam, slaagde hij er nog niet in om Southampton eens in de top 10 de parkeren.

Transfers

IN

Romain Perraud (Stade Brest 29, Fra), Valentino Livramento (Chelsea), Theo Walcott (Everton).

OUT

Danny Ings (Aston Villa), Angus Gunn (Norwich City), Mario Lemina (OGC Nice, Fra), Ryan Bertrand (Leicester City), Jake Hesketh (Eastleigh), Wesley Hoedt (RSC Anderlecht, Bel), Dan N’Lundulu (Lincoln City), Sam McQueen.

Ché Adams
Ché Adams© BELGAIMAGE

Smaakmaker – Ché Adams

De 25-jarige Schot, die in Leicester werd geboren, begon zijn carrière in een eerste elftal bij de amateurploegen Oadby Town en Ilkeston. Daar werd hij in 2014 opgemerkt door Sheffield United. Een ploeg die op dat moment in de League One speelde, het derde niveau.

Met Sheffield speelde de spits in totaal 47 competitiewedstrijden. Daarin kwam hij 11 keer tot scoren. Twee seizoenen later was het tijd voor een stap hogerop. Hij tekende een contract voor drie jaar bij Birmingham City, dat toen in de Championship speelde.

Ché Adams zou drie seizoenen de kleuren van Birmingham verdedigen. Daarna wilde hij een volgende stap in zijn carrière te zetten. Dat bracht hem in 2019 bij Southampton, waar hij aan zijn derde seizoen gaat beginnen. In alle competities samen maakte Ché Adams 13 doelpunten in 77 wedstrijden. Geen cijfers van een topspits, maar zeker niet slecht voor iemand die enkele jaren geleden nog bij een amateurclub speelde.

Southampton FC
Southampton FC
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content