Spal

trainer LEONARDO SEMPLICI 18/07/1967

Geen voetballer voor de geschiedenisboeken. Won in 2001 met Poggibonsi de Italiaanse titel in… vierde klasse.

Leek ook als trainer gedoemd tot een leven in de krochten van het voetbal, tot hij via de beloften van Fiorentina in Ferrara belandde.

Sinds december 2014 een monument bij SPAL, dat hij in 2,5 seizoenen van derde naar eerste klasse coachte.

transfers In

Igor (RB Salzburg, Aut), D’Alessandro & Berisha (Atalanta), Di Francesco (US Sassuolo Calcio).

Out

Lazzari (Lazio), Ubaldi (ASD Cannara), Antenucci (SSC Bari).

smaakmaker ETRIT BERISHA

Giovanni Sartori, technisch directeur van Chievo, was trots dat hij in de zomer van 2013 Etrit Berisha had losgeweekt in Zweden, maar dat werd door de Albanese doelman betwist. Enkele weken later tekende hij in Lazio, waar hij meer kon verdienen maar in de schaduw stond van Federico Marchetti. In matchen voor de Europa League kreeg hij wel zijn kans en na een blessure van zijn concurrent draaide Edoardo Reja de rollen om. Hij speelde een hoofdrol in de Derby della Capitale en op het einde van het seizoen kreeg hij een plaatsje in het elftal van elf beste buitenlanders in de Serie A, maar de nieuwe T1 ( Stefano Pioli) koos voor Marchetti. Na twee seizoenen met amper competitievoetbal trok hij naar Atalanta, maar daar herhaalde de geschiedenis zich. Herkansing in Ferrara.

Spal
LEONARDO SEMPLICI
LEONARDO SEMPLICI© LAPRESSE
ETRIT BERISHA
ETRIT BERISHA© BELGAIMAGE
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content