Schalke 04 wordt door titelkoorts zenuwachtig.

Voor het eerst sinds 49 jaar kunnen de Königsblauen nog eens beslag leggen op de Duitse titel. Maar dat zorgt voor nervositeit in Gelsenkirchen. Trainer Mirko Slomka (39) ziet almaar meer spelers afhaken, maar blijft vertrouwen behouden in een goede afloop. “Ondanks alle tegenslagen van de laatste weken kunnen we kampioen worden”, verklaarde hij in Kicker. “We hebben nog drie punten voorsprong. Die mogen we niet meer uit handen geven.”

De terugronde was nochtans uitstekend begonnen voor Schalke 04. Met vier opeenvolgende overwinningen werd er meteen een kloof geslagen met gedeeld koploper Werder Bremen. “Onze fans mogen de kampioensschalen voorlopig weer even opbergen”, sprak middenvelder Zlatan Bajramovic. “Dat ze daar al mee zwaaiden, werkte sowieso al op mijn zenuwen”, verwoordde de Bosnische international perfect het gevoel binnen de spelersgroep.

“De blessures zijn momenteel onze grootste tegenstander”, stelde aanvoerder Marcelo Bordon. Naast de langdurig geblesseerden Gerald Asamoah, Sören Larsen, Christian Pander en Gustavo Varela was Peter Lövenkrands het jongste slachtoffer. Mladen Krstajic speelde met een gebroken rib tegen HSV. Maar niet die goed gevulde ziekenboeg baart het meest zorgen. Spelmaker Lincoln zorgde voor een valse noot, door na het laatste fluitsignaal tegen Leverkusen een klap uit te delen aan de Duitse international Bernd Schneider. De Braziliaan, weergaloos in zijn acties maar even snel ontvlambaar, werd uitgesloten. Doordat hij nog een voorwaardelijke straf had openstaan, vanwege een spuwincident eerder dit seizoen, kreeg hij van de Duitse tuchtcommissie een schorsing voor vijf speeldagen. “Ik had het nooit mogen doen”, aldus de zondaar. “Beheersing maakt deel uit van het spel. Het spijt mij echt ontzettend. Ik kan alleen maar hopen dat mijn medespelers het ook zonder mij kunnen.” De verontschuldigingen ten spijt, op clementie kon Lincoln niet rekenen. Daarvoor woog zijn strafblad te zwaar door. S

volgende speeldag

11/03 Bochum – Dortmund, Stuttgart – Wolfsburg, Hannover – Schalke 04, Hamburg – Leverkusen, Mainz 05 – Bielefeld, Nürnberg – Frankfurt, Cottbus – Aachen, M’gladbach – Hertha BSC, Bayern M. – Werder B.

Uitslagen kwartfinales DFB-Pokal : FC Nürnberg-Hannover 96 0-0 (4-2 n.p.), VfL Wolfsburg-Alemannia Aachen 2-0, Kickers Offenbach-Eintracht Frankfurt 0-3, VfB Stuttgart-Hertha BSC 2-0. Hans Meyer (Nürnberg) zorgde net als in de achtste finales voor een stunt. Invallersdoelman Daniel Klewer werd twee minuten voor affluiten ingebracht en stopte prompt twee strafschoppen.

Werder Bremen kan minstens een maand geen beroep doen op middenvelder Tim Borowski (27). Hij scheurde tegen Gladbach de ligamenten van zijn knie. De Duitse international hoopt het einde van de competitie nog te halen.

Roque Santa Cruz (25) wil aan het einde van het seizoen Bayern München verlaten voor een Spaanse of Engelse ploeg. De Paraguayaanse aanvaller is de invallersbank beu. Voor volgend seizoen werd de Argentijnse middenvelder José Ernesto Sosa (21) voor 4,6 miljoen euro weggehaald bij Estudiantes. Hij bereikte een akkoord voor vier jaar.

Jürgen Klinsmann (42) kreeg van bondskanselier Angela Merkel het kruis van verdienste. De regering wil daarmee de oud-bondscoach bedanken voor zijn diensten tijdens het afgelopen WK.

Vincent Kompany (Hamburger SV), die midden november werd geopereerd aan zijn achillespees, hervatte de looptrainingen. Ten vroegste in april wordt de Rode Duivel terug op het veld verwacht. Middenvelder Piotr Trochowski (22) blijft tot 2011.

DOOR FRÉDÉRIC VANHEULE

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content