Spezia Calcio

© GETTY

Trainer – Thiago Motta, 28/08/1982 (BRA/ITA)

? De middenvelder, die zowel voor de Braziliaanse als de Italiaanse nationale ploeg uitkwam, won met FC Barcelona, Inter en PSG in totaal 27 prijzen.

? In oktober 2019 werd hij trainer van Genoa FC, waar hij eerder als speler ook al actief was geweest. In december werd hij echter al meteen ontslagen na een aantal slechte resultaten.

? Haalde in september 2020 zijn UEFA Pro Licence-diploma.

Transfers

In

Kelvin Amian (Toulouse FC, Fra), Petko Hristov (ACF Fiorentina), Léo Sena (Atlético-MG, Bra), Daniele Verde (AEK Athene, Gre).

OUT

Gennaro Acampora, Andrey Galabinov, Rafael, Matteo Ricci, Claudio Terzi.

Smaakmaker – Daniele Verde

De in Napels geboren spits is een jeugdproduct van AS Roma. Daar schopte hij het tot het eerste elftal, waar hij in zijn eerste wedstrijd aan de aftrap meteen goed was voor twee assists. Dat duel was echter ook meteen het hoogtepunt van zijn carrière in de Italiaanse hoofdstad.

Met amper zeven wedstrijden op de teller voor AS Roma begon Verde aan een reeks van uitleenbeurten. Vooral in eigen land, maar in 2019 vertrok de spits definitief richting een andere historische stad: Athene.

Daar voetbalde hij bij AEK Athene, maar ook in Griekenland hield hij het al snel voor bekeken. Na een seizoen werd hij uitgeleend aan zijn huidige club Spezia dat hem deze zomer definitief overnam. Verde speelde het afgelopen jaar een sterke tweede seizoenshelft waarbij vooral zijn doelpunt uit een omhaal tegen Lazio er een was om de vingers bij af te likken. Zo kwam er voor de 25-jarige aanvaller dus toch nog een hoogtepunt in Rome.

Daniele Verde
Daniele Verde© LAPRESSE
Spezia Calcio
Spezia Calcio
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content