Jörg Böhme van Schalke 04 werd ongewild het onderwerp van een controverse.

Het einde van de relatie tussen Jörg Böhme en Schalke 04 lijkt dichterbij. De middenvelder met het fraaie linkerbeen jaagde vorige week met zijn onprofessionele gedrag veel mensen tegen zich in het harnas. De Duitse sensatiepers, met Bild voorop, meende dat de international zelf als spion clubgeheimen aan concurrent Leverkusen zou hebben doorgespeeld.

De moeizame verhouding van Böhme met zijn werkgever is niet nieuw. Sinds Huub Stevens afgelopen zomer naar Hertha BSC vertrok en de lossere Frank Neubarth hem opvolgde, ging het bergafwaarts met het voorbeeldige gedrag van het gewezen enfant terrible. “Verscheidene voorvallen”, zoals Neubarth het noemde, zorgden er al voor dat Böhme geen vaste waarde meer was tijdens de heenronde en al eens een week uit de selectie werd gezet wegens onprofessioneel gedrag. Het toonaangevende Duitse sportblad der Kicker weet daarom dat Böhme niet hoeft te rekenen op contractverlenging als zijn verbintenis aan het einde van het seizoen afloopt. Misschien doet Schalke zelfs in januari, als de transfermarkt weer opent, al afstand van de notoire lastpak. Boulevardblad Bild denkt te weten dat hij naar Leverkusen gaat. Ze ontwikkelden daarover zelfs een spectaculaire theorie. Was het immers niet heel toevallig dat Klaus Topmöller in het onderlinge duel centrale verdediger Lucio plotseling opstelde als rechtsback om de verrassende linksbuiten Emile Mpenza op te vangen ?

Volgens Bild was dat niet toevallig. De gepasseerde Böhme zou namelijk de verassingstactiek via zijn Handy (GSM) hebben doorgegeven aan zijn vriend Bernd Schneider, ook speler van Leverkusen. Het duel in Gelsenkirchen eindigde in een 0-1-overwinning voor Leverkusen, al dan niet geholpen door de vertrouwelijke informatie. Alle betrokkenen ontkennen echter dat er sprake is geweest van spionage. “Ik belde op vrijdag met Schneider, overigens alleen over wat privé-zaken. Pas op zaterdag liet Neubarth me weten dat ik niet zou spelen”, verdedigde Böhme zich. Ook Topmöller verwees de complottheorie naar het rijk der fabelen. “Ik ben er in de opstelling van uit gegaan dat Böhme zou spelen. Pas vlak voor de aftrap heb ik onze ploeg omgegooid.” Wordt ongetwijfeld vervolgd. (FV)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content