Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Een achtste seizoen in eerste klasse en een tweede trofee van Trainer van het Jaar op de schoorsteenmantel: er zijn er niet veel die beter dan Felice Mazzu over het Belgisch voetbal kunnen vertellen. Geconfronteerd met de razendsnelle evolutie van een sport die haar emoties tracht te onderdrukken, pleit de coach van Union voor een voetbal dat opnieuw inziet hoe belangrijk onverwachte kippenvelmomenten zijn.

FELICE MAZZU

In 2022 trekken wij meer dan ooit de kaart van onze site sportmagazine.be. Met dit charter van 10 punten willen we op dat vlak een engagement met u, de lezer, aangaan.

SPORTMAGAZINE.BE

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit. Aanvaller, RSC Anderlecht

DUG-OUT

Februari is de maand van Valentijn, dus dook Sport/Voetbalmagazine de archieven in op zoek naar de beste kiekjes van voetballers met hun partners. Een uitgelezen selectie.

FOTODOCUMENT

Club Brugge bekroonde het seizoen 1976/77 met een titel en een historische bekeroverwinning. Op de Brusselse Heizel werd Anderlecht in een zinderende finale en in tropische temperaturen met 4-3 verslagen.

11 HELDEN

Elke maand laten we hier een voetballer uit de lagere reeksen aan het woord. Deze keer: Stefan Berth (45), speler bij tweedeprovincialer Leeuw Brucom in Vlaams-Brabant.

STEFAN BERTH

Elke maand duikt Sport/Voetbalmagazine in de coulissen van een voetbalwedstrijd. Voor deze eerste aflevering gebeurde dat in het Guldensporenstadion van KV Kortrijk, waar de Kerels op de 23e speeldag KAS Eupen ontvingen. Wat komt er kijken bij de organisatie van zo'n wedstrijd? Wie zijn de mensen die de boel doen draaien? En wat met de identiteitscrisis van de clubmascotte wanneer er gevoetbald wordt zonder publiek?

KV KORTRIJK

De Olympische Winterspelen in Peking, de tweede na het uitbreken van de coronapandemie, zijn op meer dan één vlak uniek. Een overzicht in enkele opvallende cijfers.

OLYMPISCHE WINTERSPELEN

De voorbije twintig jaar werd China het Eldorado voor westerse sportbonden en competities. Zorgen om de veiligheid van atleten op de Winterspelen in Peking, de zaak rond tennisster Peng Shuai en de mensenrechtenschendingen zetten de perceptie van het beloofde land echter steeds meer onder druk. Leidend tot een definitieve breuk? Of blijft het vele geld te aantrekkelijk?

SPORT IN CHINA