Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 01 | 6 januari 2021

Web weergave

Hernán Losada, dé revelatie van de heenronde, schippert tussen het toekennen van veel individuele vrijheid en het streven naar een collectief gedachtegoed. Gesprek met de Argentijn die Beerschot op spectaculaire wijze naar de top loodste.

HERNÁN LOSADA

Elke week laten we hier een persoonlijkheid uit de sport aan het woord. Deze week: David Steegen, Head of Public Affairs bij Anderlecht.

FOOT

Met de Nederlandse routinier en ex-international Bas Dost vond Club Brugge zijn ontbrekende schakel in de punt van de aanval. Een doelpuntenmachine die elk dominant voetballend elftal vooruit stuwt. 'De zestien meter is zijn favoriete speelruimte.'

BAS DOST

Over Mbaye Leye als speler is genoeg bekend, maar van de trainer weten we nog weinig. Zijn ervaring op de bank blijft beperkt tot een onvolledig seizoen in het pak van T2. Op zoek naar de bijna onzichtbare sporen van de nieuwe Standardcoach.

MBAYE LEYE

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit. Middenvelder kv mechelen

DUG-OUT

Bas Dost is de 29e Nederlander in de geschiedenis van Club Brugge. De eerste was Rob Rensenbrink.

RETRO

In 2013 leidde Jupp Heynckes voor het eerst Bayern München naar de treble. Zeven jaar later deed Hansi Flick dit kunstje over. Beide trainers praten over de weg naar het succes, over hun werk, hun voorbeelden en andere paralellen.

HANSI FLICK en JUPP HEYNCKES

Zondag vindt in Meulebeke het BK veldrijden plaats. Als zijn elleboog tijdig herstelt, kan Eli Iserbyt er zijn reputatie als kampioenschapsrenner nog eens waarmaken.

SPORT

Nina Derwael, Emma Meesseman, Nafi Thiam, Matthias Casse, Remco Evenepoel, Wout van Aert... Allemaal wereldtoppers die België als sportland op de kaart zetten. Maar welke landgenoten zullen over enkele jaren (misschien) strijden om de medailles? Bij de start van het nieuwe jaar een overzicht van twintig talenten in diverse sporten.

BELGISCHE TOPTALENTEN

Elke maand kiezen de redactie en de lezers van Sport/Voetbalmagazine en Sport/Footmagazine de beste speler uit de Jupiler Pro League. De zomeraanwinst van Club Brugge is dé man van december geworden.

SPELER VAN DE MAAND

De wintermercato wordt traditioneel beschouwd als een periode waarin foute beslissingen uit de zomer rechtgezet kunnen worden. Maar hoe moet je raak schieten in tijden waarin er steeds meer data beschikbaar zijn en het voetbal geglobaliseerd is?

WINTERMERCATO