Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 10 | 10 maart 2021

Web weergave

Nadat we hem een compilatie van steunbetuigingen stuurden, reageerde Eden Hazard met een persoonlijk filmpje. 'Het heeft mij heel veel plezier gedaan.'

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-profvoetballer en analist Mo Messoudi laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Mo Messoudi.

FOOT

Sinds zijn promotie naar de A-kern eind 2017 legde Albert Sambi Lokonga een hele weg af. Van lijder bij de jeugd van Anderlecht ontpopte hij zich tot absolute leider binnen het team van Vincent Kompany.

ALBERT SAMBI LOKONGA

Mark McKenzie (22) is een man met een missie. De Amerikaan verdedigt de kleuren van KRC Genk, maar heeft daarnaast nog een pak andere plannen. Maak kennis met een influencer die van zijn sport gebruikmaakt om dingen in beweging te zetten. 'Het is belangrijk om wat je meemaakt een stem te geven.'

MARK MCKENZIE

Op zijn 27e kan de carrière van Guillaume Hubert echt beginnen. Voor het eerst is de keeper ergens titularis. Het doel van zijn ploeg KV Oostende in de komende weken: een plaats in play-off 1.

GUILLAUME HUBERT

In navolging van Mërgim Vojvoda lijkt een nieuw product van de Académie de rechterflank stormenderhand in te nemen. Na een handvol wedstrijden en enkele voorzetten is Hugo Siquet al een naam geworden om te onthouden.

HUGO SIQUET

Elke maand kiezen de redactie en de lezers van Sport/Voetbalmagazine en Sport/Footmagazine de beste speler uit de Jupiler Pro League. In februari gaat de topschutter van Essevee met die eer lopen.

SPELER VAN DE MAAND

De 17-jarige Franse aanvaller met Algerijnse roots moet in bekerduels coach Rudi Garcia proberen te overtuigen. Tegen FC Sochaux deed hij dat met twee goals én een assist.

COSMOS

Nederland kneep zijn handen dicht toen Mohamed Ihattaren Oranje boven Marokko verkoos. Het 'grootste talent in tijden' zou op het EK dé verrassing kunnen worden, klonk het. Maar twee jaar na zijn debuut bij PSV is hij na een nieuw incident aan zijn laatste kans bezig. Portret van een straatschoffie.

MOHAMED IHATTAREN

Volgende zondag, 21 maart, speelt Kangoeroes Basket Mechelen in Paleis 12 van de Heizel de eerste bekerfinale in zijn geschiedenis, tegen BC Oostende. Een nieuwe mijlpaal voor een club die zich vanuit provinciale langzaam opwerkte.

SPORT

Vijfendertig jaar geleden was Standard bijna de eerste Belgische club in buitenlandse handen.

RETRO