Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Zijn Oostendse roedel is de revelatie van het seizoen en daar zit de Duitse coach zelf uiteraard voor veel tussen. Vanop de bank zet Alexander Blessin de toon van een voetbal dat overloopt van energie en combinaties die voor diepgang zorgen. Een gesprek over hedendaags trainerschap.

ALEXANDER BLESSIN

Het succes van Club Brugge heeft vele vaders, waarbij sommigen in de schaduw blijven. Daarom even de spot op de nummer zes, Mats Rits: regelmaat in de prestaties, altijd een zes, geregeld flirtend met een zeven. Hij kwam als box-to-boxspeler, maar heeft zich ontwikkeld als verdedigende middenvelder.

MATS RITS

Nog maar drie weken nadat de Nederlandse coach met één voet op straat stond, host hij aan het hoofd van een vrolijke polonaise richting Heizel. Pakt hij opnieuw een prijs in zijn eerste jaar in België?

KRC GENK

In 1973 tuimelde de voormalige grootmacht Union uit de hoogste klasse. De lijdensweg zou 48 jaar duren. Een terugblik op een dramatisch seizoen.

SEIZOEN 1972/73

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit. aanvaller, beerschot

DUG-OUT

Voor de vierde keer dit seizoen staan Antwerp en Club Brugge zondag tegenover mekaar. Ritchie De Laet, aanvoerder van de Great Old, over het seizoen, Lamkel Zé en de uitbouw van de ploeg. 'Het verschil met Club Brugge is stabiliteit.'

RITCHIE DE LAET

2 november 2020: na een 8 op 33 staat Zulte Waregem op twee na laatste in de Jupiler Pro League. Het klassement sindsdien: met 35 op 57 prijkt Essevee als... twééde, na het onaantastbare Club Brugge. Hoe over het Regenboogstadion de zon de laatste maanden doorheen de donkere regenwolken brak: een analyse.

ZULTE WAREGEM

Joachim Löw stapt na het EK op als bondscoach. Maar een echte verklaring voor deze verrassende beslissing gaf hij niet.

COSMOS

Gareth Bale is de laatste weken goed op dreef bij Tottenham, maar het pad dat hij de afgelopen jaren aflegde, liep niet over rozen. Reconstructie van een hobbelige carrière.

GARETH BALE

Hij is niet de eerste coach die sterk start bij Chelsea, maar Thomas Tuchel zette de Blues wel heel snel naar zijn hand. De Duister ligt op clubrecordkoers in de Premier League en kan vandaag in de Champions League Atlético Madrid wippen.

CHELSEA

De Poggio heeft de laatste jaren zijn rol als dé scherprechter in Milaan-Sanremo weer opgenomen. Komende zaterdag ook? De kans is groot.

SPORT

In aanloop naar de Spelen van Tokio slaan het Wereldantidopingagentschap (WADA) en het Internationaal Test Agentschap (ITA) de handen in elkaar.

SPORT

De spectaculaire, arrogante en excentrieke Dennis Rodman, vijf keer kampioen in de NBA, wordt vandaag 60 jaar. Door de Netflixdocumentaire The Last Dance kwam dit sport- en cultuurfenomeen weer in de aandacht. Ook al is hij bijna een zestiger en heeft hij er twee decennia van excessen en onwaarschijnlijke vriendschappen opzitten, The Worm blijft even ongrijpbaar als vroeger.

DENNIS RODMAN

Aan de geschiedenis van Union hangen veel opmerkelijke passages. Zoals de korte doortocht van de ambitieuze zakenman Ghislain Bayet.

RETRO