Web weergave

In minder dan zeven maanden tijd werd de 25-jarige Timothy Castagne een vaste waarde in de Premier League. Het is het verhaal van een late doorbraak, van een invaller die eerste keus werd en van een introverte jongen die dat hoopt te blijven.

TIMOTHY CASTAGNE

De Servische international Strahinja Pavlovic (19) werd door AS Monaco voor 10 miljoen euro overgenomen van Partizan en verhuurd aan Cercle Brugge. Hij geeft ondanks zijn leeftijd toch al veel maturiteit en allure aan de verdediging van groen-zwart.

STRAHINJA PAVLOVIC

Het leven van Tahith Chong in vijf etappes. Eentje per land, want op zijn 21e zag de buitenspeler die Club Brugge huurt van Manchester United al behoorlijk wat van de wereld.

TAHITH CHONG

In april wordt llombe 'Petit-Pelé' Mboyo 34, maar hij is naar eigen zeggen nog lang niet uitgevoetbald. Bij STVV wil de spits voor het eerst een prijs winnen en de kaap van de honderd goals in de Jupiler League ronden.

ILOMBE MBOYO

Na de 6-0-nederlaag in Spanje, vorig jaar in november, wankelde de positie van de Duitse bondscoach Joachim Löw. Hij overleefde alle stormen en klonk een paar weken geleden zelfverzekerd en strijdvaardig. Tot hij twee weken plots zélf liet weten dat hij na het EK als bondscoach stopt.

JOACHIM LÖW

Deze week beginnen de Rode Duivels aan hun kwalificatiewedstrijden voor het WK 2022. Zaterdag nemen ze het op tegen Tsjechië. De huidige vedette van de nationale ploeg is Tomás Soucek, die nochtans niet voorbestemd leek om dat niveau te halen.

TOMÁS SOUCEK

Voor het eerst in hun geschiedenis nemen de Belgian Cats deze zomer deel aan de Olympische Spelen. Na de bronzen medaille op het EK van 2017 en een vierde plaats op het WK van 2018 willen ze hun vel duur verkopen. Gesprek met Hanne Mestdagh, de vleugelspeelster van Cats.

HANNE MESTDAGH

Met Union als promovendus heeft Brussel weer twee eersteklassers. In de jaren 80 was er ook Racing Jet, een buitenbeentje in het topvoetbal.

RETRO