Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Drie jaar geleden ruilde Philippe Bormans het landelijke STVV voor grootstad Brussel om daar als CEO traditieclub Union weer mee op de kaart te zetten. Stap één, de promotie binnen de drie jaar, is gelukt. Nu komen de echte uitdagingen eraan.

PHILIPPE BORMANS

In volle sprint naar de eindstreep hebben de clubs in de Pro League twee doelen voor ogen: de nodige energie verzamelen om op korte termijn de juiste trein niet te missen en tegelijk een blik op het nieuwe seizoen dat er met rasse schreden aankomt. Hoe liggen de kaarten?

1A

Dit paasweekend gaat de reguliere competitie de laatste rechte lijn in. Hoe kijken Peter Vandenbempt, Nicolas De Brabander en Michael Van Vaerenbergh terug op een akelig stille competitie? Wie heeft hen verrast en ontgoocheld?

ELEVEN

Carlos Aviña (30), sinds augustus 2020 technisch directeur van Cercle Brugge, blijft de verjongingsstrategie van de vereniging verdedigen. De Mexicaan ondersteunt zijn visie met data en cijfergegevens. 'Na Nice spelen wij met de jongste ploeg van acht Europese topcompetities.'

CARLOS AVIÑA

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit. KEEPER, KAS EUPEN

DUG-OUT

Peter Bosz werd vorige week door Bayer Leverkusen ontslagen dat als opvolger de voormalige Genkse trainer Hannes Wolf vastlegde. Voor acht wedstrijden.

COSMOS

In april speelt Athletic Bilbao twee finales van de Copa del Rey in twee weken tijd. Symbolisch, want met 23 bekerwinsten is de Baskische club een der grootste specialisten in Spanje. Een duik in het bekerverleden van Athletic.

ATHLETIC BILBAO

Ook in de autosport wordt milieuvriendelijkheid en duurzaamheid steeds belangrijker. Na de Formule E, die in 2014 werd gelanceerd, begint vanaf komend weekend ook het eerste seizoen van de nieuwe, klimaatbewuste raceklasse Extreme E.

SPORT

Nooit zat er zoveel grinta in Standard dan tijdens de periode tussen 1969 en 1971. De Luikenaars pakten toen drie keer op rij de titel.

RETRO