Web weergave

De Buffalo's kunnen zich nog plaatsen voor play-off 2, maar intussen wordt al aan volgend seizoen gedacht.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-profvoetballer en analist Mo Messoudi laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt

FOOT

Als spelverdeler van het team van Alexander Blessin weet Andrew Hjulsager met zijn 'Danish Dynamite' elke vesting op te blazen. Ontmoeting met een jongen uit Kopenhagen, die zijn Spaanse droom waarmaakte en vervolgens opdook bij Oostende.

ANDREW HJULSAGER

Shamar Nicholson groeide op in dezelfde straten als muzieklegende Bob Marley en liet het onzekere gangsterbestaan vallen voor een voetbalcarrière. Nu wil de aanvaller van Charleroi een toptransfer versieren om heel zijn familie uit de armoede te halen.

SHAMAR NICHOLSON

KAA Gent eindigde in 2014 zevende, na een even turbulent seizoen als het huidige. Toen mocht Hein Vanhaezebrouck orde op zaken stellen, hetgeen straks ook weer moet gebeuren. 'Ik wil mannen die er staan, zich laten gelden en uitstraling hebben.'

KAA GENT

De komst van nieuwe trainer Marco Rose en het aanblijven van CEO Hans-Joachim Watzke kan het aanstaande vertrek van topschutter Erling Braut Haaland niet volkomen compenseren.

COSMOS

Hernán Losada maakt zaterdag zijn competitiedebuut als hoofdtrainer van DC United. Al van jongs af snakt de Antwerpse Argentijn naar de absolute top. Als voetballer geraakte hij daar niet. Dan maar als trainer?

HERNAN LOSADA

Hoewel ze al twee keer vrouwelijke Belgische triatlete van het jaar werd, blijft Claire Michel bij het grote publiek nog steeds onbekend. Dankzij haar geliefde drieluik zwemmen-fietsen-lopen kon ze nochtans haar grote droom verwezenlijken: deelnemen aan de Olympische Spelen.

OLYMPISCHE SPELEN

In plaats van te bibberen voor het behoud haalde de kersverse eersteklasser STVV in 2009/10, het eerste seizoen met de play-offs, verrassend PO1.

RETRO