Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Voor het negende jaar op rij redde Waasland-Beveren zich in de slotfase van de reguliere competitie. Zij het nog niet definitief, er volgen nog barrageduels tegen het Seraing van Emilio Ferrera.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-profvoetballer en analist Mo Messoudi laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Mo Messoudi.

FOOT

Paul Onuachu is de topschutter van eerste klasse en daarmee de man die het meest gevreesd wordt in het doelgebied. De Nigeriaanse reus heerst vooral in het luchtruim, waar hij graag de ballen plukt die hij vervolgens in het mandje dropt.

PAUL ONUACHU

Via Excel Mouscron en de tweede klasse kwam Selim Amallah in 2019 bij Standard terecht, waar hij zich erg snel in het aanvallend compartiment inpaste. De Luikenaars zijn momenteel heel afhankelijk van de geniale invallen van de jongen uit Hautrage. Een terugblik op zijn opmars bij de Rouches.

SELIM AMALLAH

Ze waren een tijdje spoorloos, maar de jongeren uit de academie van Standard maakten dit seizoen een opgemerkte comeback. Analyse van de vijf jeugdproducten van de Rouches.

STANDARD

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit. Aanvaller, Zulte Waregem

DUG-OUT

Wat doen de Spurs, bevrijd van José Mourinho, zondag in de finale van de Carabao Cup tegen Manchester City? Veel zal afhangen van de ploeg die Pep Guardiola opstelt, drie dagen voor een cruciaal duel tegen PSG.

COSMOS

Young Boys Bern heeft FC Basel van de troon gestoten als alleenheerser in Zwitserland.

COSMOS

De 24-jarige Franse spits scoorde bij de 0-3-zege op Angers SCO voor de derde keer in de laatste vier duels, waardoor een vijfde plek in de Ligue 1 mogelijk blijft.

COSMOS

Na zijn knieblessure wil Robert Lewandowski terug op zoek gaan naar doelpunten. Verwacht wordt dat de spits van Bayern München nog altijd een historisch record van Gerd Müller kan breken.

ROBERT LEWANDOWSKI

Zondag wordt Luik-Bastenaken-Luik gereden, de klassieker waarin vorig jaar drie Slovenen in de top vier eindigden. Symbolisch voor een nooit geziene dominantie van zo'n klein wielerland, ook in 2021.

SPORT

De kwalificatie voor play-off 1 heeft Anderlecht deels te danken aan zijn jeugdspelers. Maar wie zijn de mensen die achter de schermen die toptalenten klaarstomen? En hoe slagen ze er elk jaar in om kant-en-klare producten af te leveren voor de Jupiler Pro League?

ANDERLECHT

In 2003 ging de bekerfinale met STVV en La Louvière tussen twee 'kleintjes'. Met een onverwachte winnaar.

RETRO