Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

De 40-jarige ex-international combineert sinds februari de job van assistent bij de U21 van Jacky Mathijssen met de rol van adjunct-coach bij Cercle Brugge.

5 VRAGEN

Met de bekerwinst spoelt KRC Genk alle twijfels na een moeizame seizoensaanhef weg. De hemel kleurt weer mooi blauw, en het businessmodel van de Limburgse club bewees nog eens zijn waarde.

KRC GENK

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit. Verdediger, Cercle Brugge

DUG-OUT

Met zijn over-mijn-lijkmentaliteit, zijn leiderschap en zijn assists leidde Adrien Trebel een herboren Anderlecht naar de play-offs. Nochtans stond hij een jaar geleden helemaal buitenspel. Reconstructie van een onverwachte herrijzenis.

ADRIEN TREBEL

In de zomer van 2019 betaalde KAA Gent 1,2 miljoen euro voor Alessio Castro Montes (23). Vandaag valt hij niet meer weg te denken uit de basiself en dus werd hij beloond met een nieuw contract tot 2024. 'Nu is het altijd duidelijk wat er van mij wordt verwacht.'

ALESSIO CASTRO MONTES

Waarom makkelijk als moeilijk ook gaat? Dat moet zowat de huisfilosofie zijn bij KV Mechelen. Al voor het derde seizoen op rij werd een rollercoaster aan emoties afgesloten met een moment van euforie toen de Europe Play-offs werden bereikt. CEO Frank Lagast en sportief directeur Tom Caluwé doen voor ons die roetsjbaan nog eens over.

FRANK LAGAST EN TOM CALUWÉ

Arsenal doet tegen Villarreal een gooi naar de seizoensreddende finale van de Europa League. Alle hoofden draaien daarvoor naar de youngsters Saka en Emile Smith Rowe.

COSMOS

De 28-jarige Nigeriaanse spits loodste met twee goals de Serie A-hekkensluiter voorbij Parma FC in de spectaculaire 3-4-zege en haalt fenomenale statistieken.

COSMOS

Hoewel de voorzitter van de FIFA officieel gekant is tegen de Super League, wordt hij ervan verdacht om die achter de schermen mee bekokstoofd te hebben. Analyse van een verbluffend dubbel spel.

SUPER LEAGUE

Na de nederlaag van afgelopen zaterdag in Mainz moet Bayern München nog anderhalve week wachten om allicht voor de negende opeenvolgende keer kampioen te spelen. Het wordt een titel met een bittere smaak. Niet het kampioenschap, maar het vertrek van trainer Hansi Flick beheerst de actualiteit en besmeurt het imago van de club.

BAYERN MÜNCHEN

Het was de kroniek van een aangekondigde breuk: die tussen Kobe Bryant en Nike. Die werd vorige week officieel, ruim een jaar na de dood van de NBA-legende.

SPORT

Op 9 mei zal het tien jaar geleden zijn dat Wouter Weylandt, op zijn 26e, omkwam bij een val in de Ronde van Italië. Een decennium later wil en kan zijn zus Elke (41), vandaag actief als Operations Manager bij wielerploeg Trek-Segafredo, het verdriet niet loslaten. Maar, benadrukt ze: 'Als er een medicijn tegen dat verdriet bestond, zou ik het niet willen innemen.'

ELKE WEYLANDT

Drie maanden voor de start van de olympische wedstrijden proberen de Belgische ruiters zich te onderscheiden om in de selectie te raken. Grégory Wathelet, al enkele jaren de sterkhouder van de nationale jumpingploeg, wil alles geven om naar Tokio af te reizen.

GRÉGORY WATHELET

Ooit koning van de Europese trainersgilde, meester van het psychologisch spel en garantie op succes. Nu steeds meer een parodie van zichzelf, een angsthaas die vingers tekortschiet om naar anderen te wijzen. Waarom is José Mourinho, The Special One, tegenwoordig zo doodgewoontjes?

JOSÉ MOURINHO

Eind jaren 80 was Excelsior Mouscron een vierdeklasser. Bij de steile vlucht omhoog verbrandde het zijn vleugels.

RETRO