Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Vanaf vandaag brengen we elke week een verhaal met of rond een Rode Duivel. Aflevering 1: Thibaut Courtois. We interviewden hem samen met hockeykeeper Vincent Vanasch. Een gesprek met twee monumenten.

THIBAUT COURTOIS en VINCENT VANASCH

Anderlecht haalde zijn slag thuis met de transfer van Lior Refaelov. Maar is het niet vreemd dat RSCA een 35-jarige voetballer binnenhaalt die dezelfde leeftijd heeft als Vincent Kompany? Eigenlijk niet.

LIOR REFAELOV

Bijwijlen slordig was het spel van Club Brugge, zondag tegen Anderlecht, waar Hans Vanaken minder de lijnen uitzet en het flankenspel weg is. Gelukkig was er Bas Dost om een en ander recht te trekken.

CLUB BRUGGE

Olivier Deschacht heeft zijn weddenschap met Anthony Vanden Borre gewonnen en pas na zijn 40e verjaardag de voetbalschoenen aan de haak gehangen.

OLIVIER DESCHACHT

Te midden van het gewoel van Antwerp blijft Martin Hongla overeind. De Kameroener was één van de revelaties van het seizoen. Een verhaal over trainen met Messi, getrouwd zijn op afstand, het belang van respect en de boetedoening van Didier Lamkel Zé.

MARTIN HONGLA

Elke maand kiezen de redactie en de lezers van Sport/VoetbalMagazine en Sport/Foot Magazine de beste speler van de Jupiler Pro League. Deze keer meldt Théo Bongonda zich opnieuw voor de eindsprint van het seizoen.

SPELER VAN DE MAAND

Deze week viert KV Kortrijk zijn 50e verjaardag. Tijd om terug te blikken maar ook om na te gaan wat KVK vandaag nog wil of kan zijn in het Belgische profvoetbal.

KV KORTRIJK

Warm, soms heet, dan weer koud of zelfs vrieskoud wat Manchester United dit seizoen blaast. Daarom kan het morgen de finale van de Europa League bereiken, en niet die van de Champions League. En wordt het tweede in de competitie, niet kampioen.

COSMOS

De 35-jarige Turkse spits houdt de Noord-Fransen op titelkoers en is voor coach Christophe Galtier een onmisbare schakel in het huidige succes.

COSMOS

Na elf jaar ups en downs is Inter weer Italiaans kampioen. Met dank aan een trainer die van een altijd onvoorspelbare club weer een winnende machine maakte.

INTER

Het huidige Ajax mag dan minder spectaculair zijn dan de ploeg die de Champions Leaguefinale maar net miste, de Amsterdammers zijn inmiddels weer een bekend gezicht in Europa en steevast het antwoord op de vraag wie kampioen van Nederland wordt. En dat terwijl de club in 2018 nog in zwaar weer verkeerde. Een reconstructie.

AJAX

Zaterdag, bijna negen maanden na 'De Val', begint Remco Evenepoel (21) aan zijn eerste Giro d'Italia. Met een hersteld lichaam én een geüpdatete mindset: wijzer en meer relativerend, maar nog altijd even gedreven. Wat ruist er in het hoofd van de Schepdalenaar? Een rondleiding aan de hand van drie (oude en nieuwe) karakterfacetten.

REMCO EVENEPOEL

Tot zijn bondscoachschap bij Oranje is er twijfel over Ronald Koeman. Is hij nu een toptrainer of niet? Acht prijzen in totaal, maar ook vier ontslagen. Pas in een periode zonder trofeeën, waarin hij onder meer het Nederlands elftal rehabiliteert, stijgt zijn aanzien. Een status die hij de laatste weken bevestigt bij FC Barcelona.

RONALD KOEMAN

Emilio Ferrera kan zaterdag met Seraing Waasland-Beveren tot degradatie veroordelen. Uitgerekend op de Freethiel, waar zijn trainerscarrière begon.

RETRO