Web weergave

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-profvoetballer en analist Mo Messoudi laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Mo Messoudi.

FOOT

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit. centrale verdediger, KAA Gent

DUG-OUT

Dat het net niet de Europe play-off werd, maakte niet zo heel veel verschil op het Kiel. Het eerste seizoen van Beerschot in 1A is geslaagd, vindt bestuurder Jan Van Winckel, de rechterhand van de meerderheidsaandeelhouder van de club. Hij maakt de balans op en schetst het plan voor de toekomst.

JAN VAN WINCKEL

De 24-jarige Gabonese spits was de matchwinnaar tegen hekkensluiter Denizlispor en blijft de verrassende topschutter in de Turkse Süper Lig.

COSMOS

Vijf jaar geleden pleegde Leicester City de grootste coup in de Engelse voetbalgeschiedenis door de Premier League te winnen. Zaterdag kunnen de Foxes en hun drie Belgen, Youri Tielemans, Timothy Castagne en Dennis Praet, de FA Cup veroveren als ze winnen tegen Chelsea.

LEICESTER CITY FC

De derde titel van Pep Guardiola bij Manchester City is slechts een voorproefje op het grote werk: de finale van de Champions League. Ook daar zal de Catalaan zweren bij zijn waiting and passing game.

MANCHESTER CITY

Maandag start in Boedapest het EK zwemmen, de laatste grote test voor de Olympische Spelen. Voorlopig zijn daarvoor slechts twee Belgische zwemmers geplaatst: Louis Croenen en Fanny Lecluyse. Ronald Gaastra (61), hoofdcoach van de Vlaamse Zwemfederatie, blikt vooruit en weerlegt alle kritiek.

RONALD GAASTRA

Al voor Lior Refaelov haalde Anderlecht spelers bij Belgische clubs die daar niet echt blij mee waren. In 2006 kocht het zo Mbark Boussoufa van KAA Gent.

RETRO