Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 02 | 13 januari 2021

Web weergave

De Senegalese spits van KV Oostende vertelt even vlot over zijn komst naar Europa als over het spelsysteem van Alexander Blessin.

5 VRAGEN

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-profvoetballer en analist Mo Messoudi laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Mo Messoudi.

FOOT

Hij is één van de betere voetballers de voorbije tien jaar op de Belgische velden, iemand met veel uitstraling ook, begiftigd met een schitterend karakter. En toch, zelden een topnotering in de Gouden Schoen, maar dat is dit jaar anders. Een overzicht van de carrière van Lior Refaelov, bij Antwerp bezig aan een wedergeboorte?

LIOR REFAELOV

Belofte van het Jaar Charles De Ketelaere zal zich 2020 herinneren als het jaar van zijn absolute doorbraak in België en op de internationale scène. Flashback naar de periode waarin de onbekende Charles zich omvormde tot publiekslieveling De Ketelaere.

CHARLES DE KETELAERE

Een Vlaming die het zwart-wit gestreepte shirt van Sporting Charleroi aantrekt, het gebeurt zelden. Ook voor Jules Van Cleemput zelf, de voorbije jaren uitgegroeid tot Malinwa-boegbeeld, is het een verrassing. Maar dan een van het aangename soort: 'Charleroi kwam op het perfecte moment. Het voelt hier als één grote familie.'

JULES VAN CLEEMPUT

Op kerstdag vierde hij zijn twintigste verjaardag. Voor het eerst in zijn leven zonder familie, alleen op zijn appartement in Antwerpen. Maar dat noemt Ismaila Coulibaly, Malinese revelatie op het middenveld bij Beerschot, 'een logisch offer voor het voetbal'. Want hij heeft een duidelijk doel voor ogen: 'Ooit wil ik mijn vader horen zeggen dat hij fier is op mij.'

ISMAILA COULIBALY

Voor het tweede jaar op rij wordt de Spaanse supercup betwist onder vier ploegen: kampioen Real Madrid, vicekampioen FC Barcelona en de bekerfinalisten Real Sociedad en Athletic Bilbao.

COSMOS

Woensdag, 13 januari, werd in Abu Dhabi de finale van het eerste WTA-toernooi van 2021 gespeeld. Een WTA Tour die qua format en qua marketing grondig hervormd werd.

SPORT

Uitstellen van de Olympische Spelen in Tokio bleek in 2020 onvermijdbaar, maar afstellen lijkt ondanks een aanhoudende coronapandemie in 2021 (voorlopig) even ondenkbaar. Zullen 'The Games of the 32nd Olympiad' op 23 juli beginnen? Een antwoord op zes vragen.

TOKIO 2021

Vandaag/woensdag legt Joe Biden (78) de eed af als de nieuwe Amerikaanse president. In zijn ontwikkeling van twijfelende, stotterende jongen tot zelfverzekerde, spraakzame toppoliticus speelde sport een grote rol.

JOE BIDEN

Ooit prijkten brouwers en banken op de borstkassen van voetballers, nu zijn het aanbieders van sportweddenschappen en online casino's. Ook naast het veld zijn Unibet, Napoleon Games en andere bwins niet meer weg te denken. De clubs zijn verlekkerd op de vette cheques uit de gokindustrie. Maar is het wel koosjer dat het voetbal een potentieel verslavend product promoot? En blijft dat duren?

GOKINDUSTRIE