Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 02 | 4 maart 2022

Web weergave

Van de anonimiteit van Excelsior Virton naar de Belgische top bij Union. De story waar Anthony Moris, Loïc Lapoussin en Guillaume François een aantal jaar geleden aan meeschreven in de Gaume was het beginpunt van de Brusselse roman die moet uitmonden in een titel voor Union.

ANTHONY MORIS, LOÏC LAPOUSSIN, GUILLAUME FRANÇOIS

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit: Christian Brüls - middenvelder - STVV

DUG-OUT

Een legendarische club, wat is dat? Vaak een mengelmoes van onwaarschijnlijke wedstrijden, tijden van twijfel, trouwe supporters, iconische spelers en enkele scharniermomenten. Tussen 2013 en 2018 maakte Union Saint-Gilloise dat allemaal mee. Dat en al de rest. Want voordat het in 1A parkeerde en daar een andere soort supporter introduceerde, moest het Dudenpark door een pak grijze dagen.

UNION

In 2009 debuteerde hij als bij toeval, hij was op dat moment de zesde doelman van KRC Genk. Intussen heeft hij de successen opgestapeld, met de Champions League als nieuwste trofee in zijn kast. Thibaut Courtois is de beste doelman ter wereld, maar hij werd hij dat?

THIBAUT COURTOIS

Drie keer op rij kroonde Standard zich tussen 1969 en 1971 tot kampioen. Met een mengeling van kracht en creativiteit, van rauwheid en finesse.

11 HELDEN

Ze bleef lange tijd wat in de schaduw, maar tegenwoordig is Justine Vanhaevermaet (29) een basispion bij Reading, een club uit de prestigieuze Engelse FA's Women's Super League, en bij de Red Flames. Daar staat ze symbool voor de wil om almaar hoger te mikken.

JUSTINE VANHAEVERMAET

Trainers worden ook in deze competitie voortdurend opgejaagd. Ze zoeken naar het juiste concept, vechten telkens weer om te overleven en ervaren dat ze snel worden opgeofferd op het altaar van het resultaat. Zo blijven ze uiteindelijk passanten.

FOTODOCUMENT

Meer dan ooit trekken wij de kaart van onze site sportmagazine.be. Met dit charter van 10 punten willen we op dat vlak een engagement met u, de lezer, aangaan.

CHARTER AAN DE LEZER SPORTMAGAZINE.BE

In deze rubriek gaan we op zoek naar de persoon achter de voetballer of trainer. Wie is hij, wat maakte hem tot de man die hij nu is, wat drijft hem en wat gaat er in hem om? Deze maand Wouter Vrancken. 'Ik geloof dat het leven voorbestemd is.'

WOUTER VRANCKEN

Wereldwijd maken derby's de meest verschillende gevoelens los. Telkens weer laaien de emoties hoog op en soms is de rivaliteit zo groot dat het helemaal uit de hand loopt. Tien memorabele confrontaties.

SPRAAKMAKENDE DERBY'S

Elke maand laten we hier een voetballer uit de lagere reeksen aan het woord. Deze keer: Stijn Molenberghs, speler bij derdeprovincialer Kadijk SK in Limburg.

STIJN MOLENBERGHS

Zo ongetemd Max Verstappen (24) op het circuit soms tekeer gaat, zo projectmatig worden zijn imago en financiële belangen gestroomlijnd en beschermd. Hoe bouwde zijn management het 'merk' achter de Nederlandse F1-coureur stap per stap op? En hoe groot is nu zijn salaris en commerciële waarde? Een analyse.

HET MERK MAX VERSTAPPEN

Op zondag 20 maart start in Bahrein een nieuwe jaargang van de formule 1. Met een recordaantal races, het debuut van een Chinese rijder, technische en financiële aanpassingen én een nieuwe reeks van Drive to Survive.

FORMULE 1

'Er staat geen limiet op wat wij, vrouwen, kunnen verwezenlijken, in de politiek of op andere vlakken', zei Michelle Obama ooit. Een quote die op de Internationale Vrouwendag vaak wordt aangehaald. Ook in de sport, waar veel vrouwen de voorbije jaren de kracht van girlpower hebben gedemonstreerd. Wie waren de meest toonaangevende, in woord en daad? Een overzicht.

STERKE VROUWEN IN DE SPORT