Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-profvoetballer en analist Mo Messoudi laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

Zaterdagavond bewees KRC Genk op Anderlecht dat het zeker nog niet uitgeteld is. De vraag is: hoeveel en wat kan de ploeg dit seizoen nog brengen in de laatste twee wedstrijden?

KRC GENK

Achttien spelers van de 26-koppige EK-selectie van Roberto Martínez waren er ook in Rusland bij. Daarbij geen verrassingen, het jonge talent blijft beperkt tot Jérémy Doku en wat namen op de reservenlijst. Het geeft voedsel aan de speculaties dat het hier voor de bondscoach stopt en niet eind 2022.

RODE DUIVELS

Op zijn 33e besloot Sébastien Pocognoli een streep te trekken onder een carrière die ooit flitsend van start ging. Hij beëindigde die met een seizoen in de anonimiteit bij Union. Een gesprek met een van de vaandeldragers van een generatie.

SÉBASTIEN POCOGNOLI

Te klein voor het profvoetbal, vond men hem in België. Niet zo in het Nederlandse Apeldoorn, waar bij AGOVV de voetbalcarrière van Dries Mertens echt begon. Aflevering 3 van de reeks verhalen over de Rode Duivels.

DRIES MERTENS

De club uit Calabrië degradeert en evenaarde het recordaantal tegentreffers in de Serie A, maar heeft met Simy Nwankwo óók een scoremachine.

COSMOS

Ook in deze play-offs, die dit weekend van start gaan, zijn alle ogen weer gericht op het BC Oostende van succescoach Dario Gjergja. Op zoek naar een tiende landstitel op rij. En het strafste van al: dat gebeurt doorgaans met jong, Belgisch geweld. Wie zei daar dat jeugd opleiden en prijzen pakken niet samengaan? Dario Gjergja legt voor u uit hoe dat in zijn werk gaat.

EUROMILLIONS BASKETBALL LEAGUE

De weg naar Tokio loopt niet over rozen voor Nina Derwael. Een controverse binnen de federatie, opeenvolgende quarantaines en een verandering van het reglement: niets werd haar bespaard.

OLYMPISCHE SPELEN

Van een babbel met Tom Saintfiet, als coach een wereldreiziger, weet je: je begint ergens, maar waar je uitkomt... Lees en geniet, om te beginnen van zijn jongste stunt: de eerste kwalificatie in de geschiedenis van Gambia voor de Afrika Cup begin 2022.

TOM SAINTFIET