Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Hoe Kevin De Bruyne als voetballer is, zien we geregeld op het scherm of in het stadion. Zaterdag staat hij in de finale van de Champions League en vanaf 11 juni op het EK. Maar hoe is hij als zoon of broer? We vroegen het aan vader Herwig De Bruyne en zus Stephanie.

STEPHANIE en HERWIG DE BRUYNE

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-profvoetballer en analist Mo Messoudi laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Mo Messoudi.

FOOT

De film van het seizoen van de kampioen. Zoals altijd heeft zo'n jaar een kantelmoment. Voor Club kwam dat in februari.

CLUB BRUGGE KAMPIOEN

Wie maakte Club Brugge dit seizoen op het veld kampioen? Het rapport van de spelers met: hun leeftijd, het aantal competitiewedstrijden waarin ze in actie kwamen, hun speelminuten en de doelpunten die ze maakten.

CLUB BRUGGE KAMPIOEN

Van de straten van Verviers naar een tweede titel met Club Brugge. Van een rits kleine clubs langs de E42 naar de status van beste rechtsback in de hoogste klasse. Zet u schrap voor het reisverhaal van Clinton Mata, die in geen tijd is uitgegroeid tot de ombudsman van de Brugse kleedkamer.

CLUB BRUGGE KAMPIOEN

Sint-Andries, westelijke deelgemeente van Brugge, is al bijna vijftig jaar de thuisbasis van Club en Cercle, maar misschien niet voor lang meer. Welke impact heeft voetbal in de wijk rond het Jan Breydelstadion en welke toekomst heeft het er nog? Sport/Voetbalmagazine trok de straat op.

CLUB BRUGGE KAMPIOEN

Onder hun drieën hadden Théo Bongonda, Junya Ito en Paul Onuachu een voet in bijna negentig procent van de Genkse goals dit seizoen. Dat is buitengewoon, maar ze vormen dan ook een erg complementair trio. Wij legden hen onder de microscoop.

KRC GENK

Met Hein Vanhaezebrouck, die hen uiteindelijk naar Europees voetbal leidde, aan het roer zal de koers van KAA Gent vanaf komende zomer behoorlijk gaan wijzigen. Een woordje uitleg.

KAA GENT

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit. verdediger, KV Oostende

DUG-OUT

Thierry Siquet, Johan Vanheusden en Thierry Raskin hebben elk op hun manier de weg naar eerste klasse uitgestippeld. Maar de voorbije jaren stonden ze allemaal op de eerste rij toen hun zoon of neef, net als zij, hun droom om profvoetballer hebben waargemaakt.

STANDARD

Na een thriller voor de titel tegen Galatasaray versloeg de topclub uit Istanbul ook het Antalyaspor van doelman Ruud Boffin in de bekerfinale.

COSMOS

Edouard Mendy had amper zes jaar nodig om van de VDAB zijn weg te vinden naar de finale van de Champions League. Dit is het levensverhaal van een doelman die niet voorbestemd was om voetballer te worden. 'Ik ben waar ik moet zijn.'

EDOUARD MENDY

Door veel waarnemers was hij al begraven toen hij naar China vertrok, maar kijk: Yannick Carrasco is terug en speelde een van zijn beste seizoenen voor Atlético Madrid, waarmee hij afgelopen weekend kampioen werd.

YANNICK CARRASCO

Neem een onstuimige Turkse veteraan, een jong Canadees talent, een Nederlandse kleerkast, een onklopbare Franse keeper en een buitengewone samenhorigheid. Meng dat allemaal dooreen en je bekomt het Lille dat onder Christophe Galtier kampioen van Frankrijk werd.

LILLE OSC

Vorige week verlengde Quick-Step zijn contract met de ploeg van Patrick Lefevere tot 2027. Het vervolg van een wielerverhaal dat al in 1999 begon. Maar in het voetbal al vier jaar ervoor, aan de Gaverbeek.

SPORT

Roland Garros, dat zondag start, mag een beperkt aantal toeschouwers toelaten, als die tenminste een vaccinatiepaspoort kunnen voorleggen.

SPORT

Hij won met Kim Clijsters, Angelique Kerber en Naomi Osaka in totaal zes grandslamtitels en begeleidt met de Japanse vandaag de bestbetaalde en grootste vrouwelijke sportvedette ter wereld. Toch kan hij in België nog altijd vrij anoniem rondwandelen. In aanloop naar Roland Garros hoog tijd voor een portret van tenniscoach Wim Fissette (41).

WIM FISSETTE

Drie maanden voor de start van de Paralympische Zomerspelen zijn de atleten van Team Belgium in volle voorbereiding. Meer nog dan een medaille behalen, willen ze een boodschap overbrengen. 'Kijk niet zozeer naar de handicap, maar let vooral op de capaciteiten.'

PARALYMPISCHE SPELEN

Met avant-gardistisch voetbal won Ajax vijftig jaar geleden voor de eerste keer de Europacup voor Landskampioenen. Geen enkele Amsterdammer die toen in de gaten had dat er in eigen tuin een exotische bloem groeide.

AJAX

Een toptrainer gaan interviewen, dat lukt tegenwoordig nog zelden, terwijl je vroeger soms met één telefoontje vlot bij wereldsterren geraakte.

RETRO