Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 22 | 2 juni 2021

Web weergave

De naam van Jérémy Doku (19) luidt ondertussen als een klok. Een kwieke dribbelaar zoals hij is een gegeerd profiel in het internationale voetbal. Het maakte dat ook bondscoach Roberto Martínez niet lang twijfelde om hem in de Belgische EK-selectie op te nemen. Doku zelf droomt er alvast van straks dat vertrouwen alle eer aan te doen.

JÉRÉMY DOKU

De volgende maand zullen de Rode Duivels vooral in Tubeke te vinden zijn, in het nationale oefencentrum dat net gerenoveerd is. Een rondgang.

TUBIZE

De Franse bondscoach Didier Deschamps besloot Real Madridspits Karim Benzema terug te roepen voor het EK. Maar onder welke voorwaarden? Een blik achter de schermen.

FRANKRIJK

Vier jaar nadat hij met voetbalpensioen ging, komt Philipp Lahm dagen te kort om al zijn activiteiten te runnen. Naast zijn voorbereidende werk als toernooidirecteur van EURO 2024 is hij ook een fervente wereldverbeteraar, filantroop, voetbalfreak, analist en sinds kort ook columnist voor Sport/Voetbalmagazine en de Engelse kwaliteitskrant The Guardian.

PHILIPP LAHM

Bij de achttien mannelijke refs die door de UEFA werden opgeroepen om het EK in goede banen te leiden, zit geen enkele Belg. Opvallend: voor het eerst is met Stéphanie Frappart een vrouw als vierde official geselecteerd.

EURO 2020

Nadat Dublin en Bilbao uiteindelijk sneuvelden en Sevilla in de plaats kwam, wordt er straks over heel Europa voor het EK gevoetbald in elf stadions. Een handig overzicht.

EURO 2020

Noord-Macedonië plaatste zich voor de eerste keer in de geschiedenis van het land voor een groot eindtoernooi. Uit welke put komt het voetbal daar gekropen?

NOORD-MACEDONIË

Toen Roberto Mancini in mei 2018 de Squadra overnam, benijdde niemand hem. Vandaag is zijn team een lust voor het oog én een outsider voor Euro 2020.

ITALIË

FC Köln speelt ook volgend seizoen in de Bundesliga. Met veel dank aan Sebastiaan Bornauw.

COSMOS

In de aanloop naar het duel met Chelsea in Porto had Pep Guardiola het nog eens over zijn Barcelona van een decennium geleden. Dat pakte finales, zowel Europees als nationaal, aan alsof het vriendschappelijke wedstrijden waren. Zo ver stond Manchester City zaterdagavond niet.

MANCHESTER CITY-CHELSEA

De Giro d'Italia 2021 was niet de meest hoogstaande editie, maar zal wel de geschiedenis ingaan als die waarin het ene (vermeende) wonderkind de rug rechtte en het andere op logische - maar in alle euforie vergeten - limieten botste. Een terugblik, aan de hand van vijf thema's.

GIRO D'ITALIA