Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Doorheen de documentaire 'Thomas Meunier, tôt ou tard' blikt de Rode Duivel terug op zijn stormachtige vertrek uit Parijs, zijn moeilijk jaar bij Borussia Dortmund en het EK. En terloops onthult hij ook het best bewaarde geheim van de Rode Duivels.

THOMAS MEUNIER

Hij wist zich met 1. FC Köln op de valreep te redden, maar zijn vormpiek kwam te laat om door Roberto Martínez in zijn selectie van 26 te worden opgenomen. Bornauw blikt terug en kijkt vooruit.

5 VRAGEN

Een goede drie weken vakantie kregen de meeste spelers uit 1A. Straks beginnen ze aan een voorbereidingsblok van zes weken richting de competitiestart van de Jupiler Pro League op 23-24-25 juli. Een overzicht.

FOOT

Hun toekomst - van ver of nabij - bij de Rode Duivels staat vol vraagtekens. Hoe zit het met Eden Hazard, Kevin De Bruyne, Axel Witsel, Roberto Martínez zelfs? En welke impact kan dat hebben op het EK?

RODE DUIVELS

Dinsdag sluit met Thierry Henry een oude bekende aan bij de technische staf van de Rode Duivels. Dezelfde persoonlijkheid, dezelfde verantwoordelijkheden, maar wel gelouterd na avonturen in Monaco en Montreal, getuigen waarnemers.

THIERRY HENRY

Krijgt het wonderbaarlijke seizoen van Yannick Carrasco, kampioen in de Primera División met Atlético Madrid, straks een gunstig vervolg op het EK? Zijn entourage knikt alvast in koor. 'De focus op het allerhoogste zal er altijd zijn.'

YANNICK CARRASCO

Aflevering 1 over de coulissen van het EK: wat is de verslaggevers van Sport/Voetbalmagazine de voorbije week opgevallen?

RODE DUIVELS

Het EK 1972 was het eerste waar België aan deelnam. Het was ook het laatste grote toernooi van kapitein Paul Van Himst, die twee jaar later ook bij Anderlecht vertrok. 'Ik had naar Charleroi moeten gaan in plaats van naar RWDM.' Aflevering 1 van een reeks verhalen over vroegere EK's van de Rode Duivels.

PAUL VAN HIMST

In het stadion waar ze drie jaar geleden de halve finale verloren van Frankrijk en brons pakten tegen Engeland, beginnen de Rode Duivels zaterdag aan hun EK. Eerste tegenstander: Rusland, het gastland van drie jaar terug. Hoe verging het dat land en zijn voetbalploeg in de tussentijd? Twee getuigenissen.

RUSLAND

Na het laatste fluitsignaal van een bijzonder woelig seizoen trekt Alexandre Grosjean zijn scheenlappen aan om de tackles op te vangen. De CEO van de Rouches is een man van zijn woord en profiteert van de gelegenheid om enkele openstaande rekeningen te vereffenen.

ALEXANDRE GROSJEAN

Brian Priske werd al gepolst door Standard en Genk, maar keert uiteindelijk terug naar België via de Schelde. De Bosuil kijkt vol verwachting uit naar een coach met moderne methodes, data en marginal gains.

BRIAN PRISKE

In tegenstelling tot de Rode Duivels trekken de Belgian Cats niet met een 'laatste kans'-gevoel naar een EK. Onze vaderlandse basketbaltrots bulkt immers van het jong talent. Zo staan Becky en vooral tweelingzus Billie Massey te popelen om op het voorplan te treden.

BELGIAN CATS EK BASKET - REPORTAGE

Het judo is al tientallen jaren de hofleverancier van medailles voor de Belgische delegatie en ook in Tokio zijn de verwachtingen hooggespannen. Een rondleiding langs de hoofdfiguren van het Belgische judo. Hajime!

OLYMPISCHE SPELEN

De Ket wordt vandaag, 9 juni, vijftig. Gilles De Bilde, een van de meest besproken spelers in onze Belgische voetbalgeschiedenis, keerde voor die feestelijke gelegenheid nog eens terug naar het Breughelpark in Zellik. De sociale woonwijk waar het allemaal begon voor hem en waar een stormachtige jeugd de inleiding bleek van een al even stormachtige carrière.

GILLES DE BILDE

Veertig jaar geleden was het onverwacht goeie EK van de Belgen de aanzet tot een bescheiden opstart van een journalistieke loopbaan. Met dank aan Eric Gerets.

RETRO