Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Dat het zo makkelijk zou gaan, wisten de Rode Duivels vooraf niet. Het verhaal van de trip naar Sint-Petersburg en een zege met de vingers in de neus. 'Jullie zijn samen met Frankrijk de grote favoriet voor dit tornooi', vond een Rus met voetbalverstand.

BELGIË-RUSLAND

Aflevering 2 over de coulissen van het EK: wat is de verslaggevers van Sport/Voetbalmagazine de voorbije week opgevallen?

RODE DUIVELS

Met Denemarken treffen de Rode Duivels een outsider die, tot het uitvallen van Eriksen, ook hoog mikte op dit EK. 'Ik hoorde Deense internationals zeggen dat dit het beste team is waar ze ooit in gespeeld hebben', zegt Jess Thorup. Een gesprek over voetbal in België en Denemarken en een terugblik op KAA Gent en KRC Genk.

JESS THORUP | DENEMARKEN | INTERVIEW

De 34-jarige Tim Sparv is de aanvoerder van de Finse nationale ploeg, volgende maandag de tegenstander van de Rode Duivels op het EK. 'België is een van mijn persoonlijke favorieten om het toernooi te winnen.'

TIM SPARV

De een kroonde zich tot kampioen van de Serie A, de ander pakte de Coppa Italia, maar nu vormen Stefan de Vrij (29) en Matthijs de Ligt (21) samen het centrale verdedigingsduo van Oranje. We legden de twee topverdedigers zes stellingen voor.

STEFAN DE VRIJ en MATTHIJS DE LIGT

Een moedig Mons maakte het hen knap lastig, maar toch pakte BC Oostende zijn tiende opeenvolgende landstitel. En dat met een halve ploeg tieners.

SPORT

De tijd dat op een BK wielrennen de vrouwenwedstrijd slechts een voetnoot was, lijkt definitief achter de rug. Vele jaren na Nederland begint nu ook België het vrouwenwielrennen steeds meer te omarmen. Sporza-analiste Lieselot Decroix schetst de evolutie en uitdagingen.

LIESELOT DECROIX

Op 22 juni is het veertig jaar geleden dat uit een fusie tussen AS en VG de fusieclub KV Oostende werd geboren. Veel wonderlijke verhalen markeren de geschiedenis van de club.

RETRO