Web weergave

Aan de vooravond van het duel tegen Portugal hadden we een lange babbel met de vaste nummer zes van de nationale ploeg. Over zijn revalidatie en zijn inspanningen om klaar te zijn voor het tornooi, maar ook over zijn toekomst, zijn mogelijke reconversie tot centrale verdediger, zijn engagement bij Standard én een carrière als trainer.

AXEL WITSEL

Jordi Condom staat bij FC Seraing voor een gelijkaardige uitdaging als een aantal jaar geleden bij KAS Eupen.

5 VRAGEN

Aflevering 4 over de coulissen van het EK: wat is de verslaggevers van Sport/Voetbalmagazine de voorbije week opgevallen?

RODE DUIVELS

Het EK 2000 in eigen land was qua resultaat een afknapper voor de Belgen, maar luidde wel een nieuwe manier van voetballen in. Filip De Wilde weet dat het toen anders had kunnen lopen. Aflevering 4 van een reeks verhalen over de vroegere EK's van de Rode Duivels.

FILIP DE WILDE

Als er érgens iets van een ziel van dit bij voorbaat vreemde EK kan rondwaren, dan is het op Wembley. Die voetbalkathedraal is straks het decor van de halve finales en de finale.

WEMBLEY

Na al de Australian Open en Roland Garros te hebben gewonnen, is Novak Djokovic (34) dé topfavoriet voor Wimbledon. Mede dankzij het best of five-format van een grand slam.

SPORT

Allyson Felix (35) is een van de meest gelauwerde olympische atleten ooit. Maar ook een rolmodel, als moeder. Nu ook met een eigen schoenen/lifestylemerk: Saysh.

SPORT

Mocht ooit een gele trui zijn uitgevonden voor wielerreporters, dan had Robert Janssens hem ongetwijfeld vaak om de schouders gedragen. 38 keer bracht de Antwerpse rasverteller van ter plekke verslag uit over de belangrijkste wielerwedstrijd ter wereld. 'Er is heel veel veranderd in vergelijking met mijn tijd, maar de essentie is hetzelfde gebleven.'

ROBERT JANSSENS