Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, komt nog een laatste keer terug op de uitschakeling van de Rode Duivels. 'Als de rook van de teleurstelling rond deze eliminatie is weggeblazen, zullen er knopen moeten worden doorgehakt.'

INTRO

In München kwam een einde aan een cyclus voor de Rode Duivels die, achteraf bekeken, in juli 2018 hun hoogtepunt kenden. Een delicaat moment voor de bondscoach volgt: slagen in waar andere grote landen zoals Duitsland, Spanje en Frankrijk faalden, namelijk de transitie naar een volgende groep.

RODE DUIVELS

Aflevering 5 over de coulissen van het EK: wat is de verslaggevers van Sport/Voetbalmagazine de voorbije week opgevallen?

RODE DUIVELS

Het EK 2016 in Frankrijk, met de roemloze uitschakeling door Wales, zal voor altijd het eerste trauma van de huidige generatie blijven. Jean-François Gillet, destijds een bevoorrechte getuige, blikt terug. De vijfde en laatste aflevering van een reeks verhalen over de vroegere EK's van de Rode Duivels.

JEAN-FRANÇOIS GILLET

Te midden van de EK- en Tourgekte kunt u zich al opwarmen voor dat andere grote sportfestijn van deze zomer, dat op 23 juli begint in Tokio. Vanaf donderdag 8 juli is immers de olympische gids van Sport/Voetbalmagazine te koop.

SPORT

Vanaf vandaag ligt de olympische gids van Sport/Voetbalmagazine in de rekken. Als opwarmer geven we u dit artikel over Naomi Osaka. Voor Wimbledon gaf ze forfait, maar op de Spelen voor eigen volk in Japan is ze van de partij. Verhaal van een icoon, een rolmodel en de bestbestaalde sportvrouw ter wereld.

NAOMI OSAKA

Na een lastminutewijziging werd Brazilië vanuit het niets gebombardeerd tot gastheer van de 47e Copa América. De Braziliaanse voetbalbond, die mist blijft spuien over zijn reële motieven, nam daarmee een risico en kwam in een politieke storm terecht door de controversiële rol van president Jair Bolsonaro en de zorgwekkende gezondheidssituatie van het land.

COPA AMÉRICA

Precies 25 jaar geleden werkte Marc Wilmots, terwijl Duitsland en Tsjechië de EK-finale speelden, zijn eerste trainingen af met Schalke 04.

RETRO