Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Altijd is Roberto Mancini op zoek geweest naar schoonheid. Zondagavond toonde hij dat winnen en mooi voetballen ook perfect samen kunnen gaan. Met dit Italië 2.0 zette hij een nieuwe renaissance in.

ITALIË

Zijn keuze voor georganiseerd voetbal rond een stevige defensie was omstreden, maar de resultaten gaven Gareth Southgate gelijk en het volk ging overstag. Alleen over de laatste horde, de strafschoppen, struikelde de bondscoach. Net als in 1996. Met pijnlijke socio-economische gevolgen.

ENGELAND

Van het kapsalon van Kuipers over de pub van Kane tot de zomerhit in Frankrijk, ook in de rand van dit EK viel er wat te noteren.

EK 2021

Het drama rond Christian Eriksen gaf Denemarken de kracht om een EK te spelen dat, hoewel het niet gewonnen werd, de Deense geschiedenis zal ingaan.

DENEMARKEN

Op twee weken van de competitiestart tankte Anderlecht een beetje vertrouwen in Nederland. Vrijdag tegen Ajax volgt de laatste test voor het team van Vincent Kompany. Het succes van paars-wit zal afhangen van de vervangers van Lukas Nmecha en Albert Sambi Lokonga.

ANDERLECHT

Bernd Hollerbach liet op korte tijd een nieuwe wind waaien door Stayen, maar hij werd ook al geconfronteerd met de beperkingen van STVV. Kan de Duitser zijn missie tot een goed einde brengen of bijt hij net als zijn voorgangers zijn tanden stuk op het taaie veld op Stayen?

STVV

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit. Middenvelder - Cercle Brugge

DUG-OUT

We mochten hem er nu echt aan houden: Dick Advocaat (73) ging met pensioen. Maar ... zo zeker is dat allemaal nog niet. In Nederland wel; daar is hij na Feyenoord klaar. Maar nog eens een avontuur in het buitenland... waarom niet? Terugblik op een rijke carrière én een oer-Hollandse jeugd. 'Op het veld gaat er een knop om en word ik iemand anders.'

DICK ADVOCAAT LEVENSVERHAAL - INTERVIEW

Deze week wordt in Europa en de VS Space Jam: A New Legacy gelanceerd, de sequel van de gelijknamige animatiefilm uit 1996. Toen met Michael Jordan in de hoofdrol, nu met LeBron James.

SPORT

Toen Georges Leekens in 2010 aan zijn tweede ambtsperiode als bondscoach begon, was zijn eerste buitenlandse scoutingsopdracht op niveau het WK in Zuid-Afrika.

RETRO