Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 03 | 20 januari 2021

Web weergave

Van Belgische voetbalbelofte tot routinier in de Pro League: de carrière van Gianni Bruno schetst het traject van een speler die zich bekwaamde in het vak naast Eden Hazard, maar voetballer bleef dankzij Frank Vercauteren. Maak kennis met een man die van het doel weg moest om veel te scoren.

GIANNI BRUNO

Succestrainer Hernán Losada verlaat zijn Beerschot voor DC United in de Amerikaanse MLS. Een opportuniteit 'voor beide partijen', luidt het ietwat eigenaardig.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-profvoetballer en analist Mo Messoudi laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

Paul Onuachu leerde voetballen in de straten van Lagos, vervolmaakte zijn opleiding bij FC Ebedei en leerde het vak bij FC Midtjylland. Terugblik op een periode in zijn carrière toen hij de scepsis rond zijn persoon moest overwinnen. 'Ik dacht: dit moet een grap zijn.'

PAUL ONUACHU

De 32-jarige aanvoerder van OH Leuven tempert de euforie bij de promovendus, die indruk blijft maken in 1A.

5 VRAGEN

Vorige week won Lior Refaelov de Gouden Schoen. Met Antwerp is hij nog maar aan zijn derde club toe. Het begon voor hem allemaal bij Maccabi Haifa, de Israëlische topclub waar hij vanuit zijn geboorteplaats Or Akiva naartoe trok.

LIOR REFAELOV

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit. oh leuven (aanvaller)

DUG-OUT

Waasland-Beveren stelde onlangs een Zwitserse technisch directeur aan en eerder al kwamen twee Zwitserse voetballers de ploeg versterken. Maak kennis met Michael Frey en Leonardo Bertone, beiden 26 en beiden met een verleden aan de top.

MICHAEL FREY en LEONARDO BERTONE

De 23-jarige Nigeriaanse aanvaller van de Spaanse tweedeklasser had met twee treffers een groot aandeel in de 5-0-bekerzege op Deportivo Alavés tijdens de 1/16 finales voor de Copa del Rey.

COSMOS

Met thuiswedstrijden tegen FC Köln en Bayern München, woensdag en zaterdag, zet Schalke 04 zijn overlevingsgevecht verder. De traditieclub uit Gelsenkirchen is het gewoon om met crisissen om te gaan.

SCHALKE 04

De verongelukte Kobe Bryant was in 2020, na Donald Trump, Joe Biden en George Floyd, de meest vermelde persoon op Twitter. Twee jaar na zijn dood, op 26 januari, is het iconische piment van zijn erfenis kleurrijker dan ooit. Die gaat immers veel verder dan alleen basketbal. What still smells like Kobe's spirit? Een overzicht aan de hand van vijf gedaantes die The Black Mamba tijdens en na zijn carrière aannam.

DE ERFENIS VAN KOBE BRYANT

Tien Belgische clubs trainde de Nederlander Johan Grijzenhout in dit land. Weinig buitenlanders legden zo'n parcours af.

RETRO

Dezer dagen vieren Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert tien jaar aan het hoofd van Club Brugge. Destijds werd er nog meewarig gelachen met de inzichten van de voorzitter, maar met de hulp van zijn rechterhand en een strak geleid team legde hij uiteindelijk iedereen het zwijgen op. Het lelijke eendje groeide uit tot een mooie Brugse zwaan.

10 JAAR VERHAEGHE-MANNAERT