Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-profvoetballer en analist Mo Messoudi laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Mo Messoudi.

FOOT

Paars-wit miste voor het derde jaar op rij zijn start. Het nieuwe Anderlecht leek vooral op het oude Anderlecht, dat vorig seizoen door play-off 1 strompelde. Na één speeldag, en met de Conference League voor de deur, moeten Vincent Kompany en Peter Verbeke het team al nieuw leven inblazen.

RSC ANDERLECHT

Aanwinst Mike Trésor Ndayishimiye(22) verleent Genk meer aanvallende opties. Na een Nederlands ommetje van drie jaar lijkt het jeugdproduct van Anderlecht klaar om zijn geboorteland te veroveren. 'Hij is dodelijk wanneer hij aan het zwerven gaat.'

KRC GENK

De 32-jarige Fransman is een ouwe rot van onze competitie. Hij passeerde via Charleroi, Gent, Zulte Waregem en zit nu bij Union. Daar ziet hij Mazzu terug.

5 VRAGEN

Met de terugkeer van het publiek beïnvloedden de tribunes van Sclessin mee het resultaat van de eerste match. Worden de fans van de Rouches de grootste versterking van dit Standard in een woelige transferperiode?

STANDARD

Onderweg naar zijn landstitel kreeg Club Brugge in de laatste rechte lijn de nodige verwittigingen. Die zijn niet vergeten. Club weet dat de zomer cruciaal wordt als het dominant in eigen land wil blijven.

CLUB BRUGGE

Sjachtar Donetsk, de tegenstander van Racing Genk in de derde voorronde van de Champions League, wil zijn plaats aan de top van het Oekraïense voetbal terugwinnen.

COSMOS

Nadat hij al de mooiste zilveren medaille uit zijn carrière behaalde, zal Wout van Aert woensdag na de tijdrit allicht nog een olympische plak om zijn nek mogen hangen - welke kleur, dat valt nog af te wachten. Het achterliggende verhaal blijft echter hetzelfde: dat van een duizendpoot die zijn fysieke en mentale grenzen heeft leren te verleggen.

OLYMPSICHE SPELEN

Afgelopen weekend begon de competitie met Seraing en Union als nieuwkomers. In 1992 waren dat FC Boom en Lommel SK. Lommel zou het nipt halen, Boom niet.

RETRO