Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 31 | 4 augustus 2021

Web weergave

Na het vertrek van Luciano D'Onofrio en de komst van Brian Priske slaat de motor bij Antwerp voorlopig nog niet aan.

FOOT

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit. middenvelder - kv kortrijk

DUG-OUT

Vrijdag vindt de derby tussen Club en Cercle plaats. Afgelopen weekend was er de 'kleine' Brugse derby tussen Eendracht en Daring Brugge. Hoe is het leven in de schaduw van de twee Brugse groten, op geen 300 meter van het Jan Breydelstadion?

BRUGSE DERBY

Union Sint-Gillis heeft de terugkeer naar eerste klasse in eigen huis gevierd met de supporters. Een nipte thuisnederlaag en een grillig weertje konden dat feestje niet verstoren.

UNION

Standard hield zich lange tijd opvallend rustig op de zomermercato, maar met Aron Dønnum heeft het zijn toptransfer beet. De Noorse winger bezit alle kwaliteiten om straks de tribunes van Sclessin weer te doen daveren van plezier. Afgelopen zondag was hij alvast goed voor een assist op Abdoul Tapsoba.

STANDARD

Royal Excel Mouscron begint straks aan de competitie in 1B. Op het einde van de vorige en bij het begin van deze eeuw werd er echter nog Belgisch topvoetbal geserveerd in Moeskroen. Een terugblik op die glorieperiode.

ROYAL EXCEL MOUSCRON

Chelsea of Villarreal, één van beide ploegen zal bij het begin van het nieuwe seizoen meteen een prijs pakken. Vanavond/woensdag strijden ze in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast om de Europese supercup.

COSMOS

Het is al vaak aangehaald als een van de redenen van de opgang van de Red Lions: de betere afwerking op de cruciale strafcorner. Maar hoeveel beter? Emily Calderon, performance analyst van de Lions, bezorgde ons de opvallende cijfers.

SPORT

Maandenlang keihard trainen om op een groot kampioenschap in een veertigtal seconden elke ingeslepen beweging (bijna) feilloos en koelbloedig uit te voeren. Nina Derwael (21) bewees het al vele keren en op hét moment van haar carrière ook in Tokio. Met dank aan een grote stressbestendigheid.

NINA DERWAEL

Ze werd al olympisch, wereld- en Europees kampioene in 2016, 2017 en 2018. Weinigen die verrast zullen zijn als Nafi Thiam (26) daar donderdag een tweede olympische (gouden?) plak aan toevoegt. Begiftigd met uitzonderlijke genen die haar boven al haar concurrentes doen uitrijzen. Een analyse van het (bijna) perfecte lichaam.

NAFI THIAM

Na die duffe coronasluitingen kun je opnieuw in voetbalcafés je keel smeren om die vervolgens aan de overkant van de straat schor te gaan schreeuwen. Sport/Voetbalmagazine ging - puur om professionele redenen - een pint drinken aan drie togen. 'Komaan, Ceulemans dronk zijn pilsje hier altijd in twee teugen leeg.'

DOCUMENT