Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 32 | 11 augustus 2021

Web weergave

Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, komt terug op het vertrek van Messi bij Barcelona en ziet dat de slecht geleide topclubs maar manieren blijven zoeken om geld te verdienen. 'competities hervormen om beleidsfouten toe te dekken: perverser kan het niet.'

INTRO

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-profvoetballer en analist Killian Overmeire laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

Een half jaar, zo lang heeft het geduurd vooraleer Ferdy Druijf kon kennismaken met het publiek op KV Mechelen. En vice versa. Het werd liefde op het eerste gezicht: de Nederlandse spits wordt er nu al bezongen met een eigen supporterslied. 'Wanneer je in de spelerstunnel staat te wachten en dat kabaal buiten hoort, daar krijg ik echt kippenvel van', aldus de AZ-huurling.

FERDY DRUIJF

Thorgan Hazard begint deze zaterdag met Borussia Dortmund aan zijn achtste seizoen in de Bundesliga. Door de ogen van zijn twee vrienden Quentin Vanderbercq en Michaël Marcou blikken we terug op het levensverhaal van een voetballer die heeft moeten zwoegen om uit de schaduw te treden van zijn broer.

THORGAN HAZARD

Jarenlang bleven ze op Old Trafford na het vertrek van Sir Alex Ferguson toekijken hoe de titelstrijd verliep, maar dat wordt nu anders. Op een sterk seizoen volgde een straffe transferzomer. De fans dromen weer. Kroniek van een dure reconstructie.

MANCHESTER UNITED

Zijn knieproblemen lijken definitief van de baan en Landry Dimata voelt zich klaar om La Liga, de competitie waar hij al jaren van droomt, te ontdekken. Maar eerst deelt hij zijn ervaringen over zijn tijd met Frank Vercauteren, bij de Rode Duivels, over de wereld van de makelaars en tussendoor laat hij een paar ballonnetjes op over Vincent Kompany.

LANDRY DIMATA

Na twee fantastische jaren in Italië keert Romelu Lukaku terug naar zijn grote liefde Chelsea. Inter blijft verweesd maar met minder financiële zorgen achter.

ROMELU LUKAKU

Komende zaterdag begint in Burgos de Vuelta. Dat wordt allicht een strijd tussen Primoz Roglic en een sterrenensembles van Team INEOS Grenadiers.

SPORT

Ze zullen de geschiedenis ingaan als de 'Corona Games', maar ook als zoveel meer dan dat. Als Spelen waarin zelfs de grootste kampioenen mensen bleken te zijn en waarin de Belgische olympiërs meer dan ooit schittereden, althans volgens de normen van ons land. Een terugblik op Tokio 2020(1) aan de hand van zeven frappante momenten en conclusies.

OLYMPISCHE SPELEN