Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Hoofdredacteur Jacques Sys ziet dat Antwerp op een cruciaal punt staat. Kan de club verder groeien of mist het de kans om een topploeg te worden zoals in 1996?

INTRO

Jean Butez, de opvolger van Sinot Bolat bij Antwerp, wil op de Bosuil een nieuwe dimensie geven aan zijn carrière. Naar het beeld van zijn rolmodellen Ter Stegen, Ederson en Neuer heeft hij de ambitie om uit te groeien tot een moderne doelman. In een club die groots droomt.

JEAN BUTEZ

Met de verkoop van Jonathan David passeerden de Buffalo's langs de jackpot, terwijl de volgende sportieve uitdagingen zich al spoedig aandienen.

FOOT

Na de klaagzangen van onder meer Ivan Leko, staat vaavond het systeem van drie wissels op de agenda van de Pro League. De nieuwe FIFA-regel van vijf vervangingen, die geldig is tot de zomer van 2021, was aan het begin van het seizoen geen aanleiding tot discussie bij ons.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-profvoetballer en analist Mo Messoudi laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

Amper transferinkomsten, voorlopig toch, en gedurende weken of maanden geen toeschouwers in de stadions. Een nieuw televisiecontract zal niet alles goedmaken. Wie overleeft corona?

PROFVOETBAL

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit.

DUG-OUT

Zo heet het gemeenschapsproject van Club Brugge. Nu nog de ploeg. Meer dan aan tactische trainingen heeft het team nood aan building. De energie moet érgens vandaan komen, zolang ze niet van de tribunes rolt.

CLUB BRUGGE

Laurens De Bock (27) wil na mindere passages bij Leeds, KV Oostende, Sunderland en ADO bij Zulte Waregem zijn carrière opnieuw lanceren.

5 VRAGEN

De combinatie van een blessure, de coronacrisis, druk en een deuk in het zelfvertrouwen maakte dat Yari Verschaeren sinds begin dit jaar nog maar 20 minuten speelde in officiële wedstrijden. Twintig minuten!

YARI VERSCHAEREN

Drama en emoties tekenden het leven van Paul Clement, de trainer van Cercle Brugge. Hij had de besten ter wereld onder zijn hoede, van Cristiano tot Zlatan, maar is nu enthousiast aan de slag in Brugge. 'We willen bij Cercle niet elk jaar van nul herbeginnen.'

PAUL CLEMENT

Borussia Dortmund gelooft sterk in de kwaliteiten van de Engelse wonderboy Jude Bellingham.

COSMOS

De kwartfinalisten van de Champions League beginnen in Lissabon aan de eindfase van het toernooi. Wij lichtten de acht teams door en vertellen u waarom ze het wel of niet zullen halen.

CHAMPIONS LEAGUE

Zou iemand nog denken aan die koude dag in januari 2014, toen Wout van Aert voor het BK veldrijden in Waregem na een valse start werd uitgesloten en er over hem schamper werd gedaan?

SPORT

Achttien jaar na het failliet keert RWDM terug in het betaalde voetbal. Krijgt de vernieuwde club weer een plaats in de harten van de oude fans, én van de plaatselijke Molenbeekse bevolking?

DOCUMENT

Dany Meerschaert (65) uit Brugge Sint-Kruis droomde er als jonge knaap van om sportjournalist te worden. Een carrière in de journalistiek zat er niet in, dus bleef de enthousiaste West-Vlaming maar over zijn passie lezen. In Sport/Voetbalmagazine, al veertig jaar lang.

ABONNEE