Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 34 | 19 augustus 2020

Web weergave

Jacques Sys heeft zo zijn bedenkingen bij de promotie van Vincent Kompany tot T1 van Anderlecht. 'Vandenhaute en Van Eetvelt nemen een risico door alle macht aan Kompany te geven, het is een mooi maar gewaagd plan.'

INTRO

Met de komst van voormalig Braziliaans international en Spaans kampioen Adriano neemt Aspire het beleid bij KAS Eupen weer stevig in handen.

FOOT

Bij KRC Genk blijft het zoeken naar de juiste combinatie centraal.

FOOT

Na een bewogen seizoen bij KV Oostende gaat de 22-jarige verdediger vanaf dit weekend met Stade Reims aan de slag in de Ligue 1.

5 VRAGEN

Twee weken na 1A beginnen ze ook in 1B aan de nieuwe profcompetitie. Mét een primeur: voor het eerst in ons land komt een belofteteam in actie. Club NXT, de U23 van de landskampioen, begint met een uitwedstrijd bij RWDM. Met welke verwachtingen?

CLUB BRUGGE

Na de exit van Simon Davies en Frank Vercauteren is Vincent Kompany nu de enige kapitein aan boord bij Anderlecht. Was het ontslag van Vercauteren onvermijdelijk? En wat is Kompany nu van plan? Round-up van het laatste hoofdstuk van de saga Kompany.

VINCENT KOMPANY

Hoewel de buitenwereld hem als onaantastbaar beschouwt, stond Zulte Waregem-coach Francky Dury de voorbije twee jaar binnenskamers echter vaak ter discussie. Met twee nieuwe assistenten, Davy De fauw en Timmy Simons, moet hij in 'Essevee 2.0' nu kleur bekennen.

ZULTE WAREGEM

Met de transfer van Jonathan David positioneert Lille OSC zich als de op twee na machtigste club van Frankrijk. En David? Die moet binnen enkele jaren evenveel opbrengen als zijn illustere voorgangers Nicolas Pépé en Victor Oshimen.

JONATHAN DAVID

Duitse trainers zijn weer gevraagd in de Belgische competitie. Ooit ging er bij Anderlecht een Duitse kroonprins aan de slag. Hij viel snel van zijn voetstuk.

RETRO

Veertig jaar geleden was Paul Beloy 'dat negerke van Beerschot' en hij vond die beschrijving toen normaal. Vandaag staat hij op de barricades in de strijd tegen racisme in het voetbal. Hij schreef er een boek over, Vuile Zwarte, dat door Black Lives Matter actueler is dan ooit.

PAUL BELOY

Op het toppunt van zijn sportieve kunnen is Kevin De Bruynenog niet helemaal doorgebroken in de media, al begeeft hij zich stilaan meer in de showbizz. Het merk Eden Hazard deed het nog nooit zo goed, ondanks een lastig seizoen bij Real. Analyse van de marketingmachine achter de beste twee Belgische voetballers.

EDEN HAZARD en KEVIN DE BRUYNE

Het sportieve succes van Atalanta Bergamo is een klein, warm epos in het grote coronadrama.

ATALANTA BERGAMO

Zaterdagavond neemt Delfine Persoon het op tegen Katie Taylor, in de rematch van de controversiële verloren wereldtitelkamp, die in juni 2019 in New York plaatsvond. Deze keer op een andere, heel aparte locatie.

SPORT

Kim Clijsters (37) staat deze week op haar allereerste grandslam sinds haar comeback: de US Open, die op maandag beginnen. Dat grandslamtoernooi won de Limburgse driemaal, en dat is geen toeval. Al van jongs af bleek het grote liefde tussen Kimmie en de USA.

KIM CLIJSTERS

Het coronawielerseizoen is amper drie weken oud en toch werden koersfans al van de ene wonderlijke overwinning naar de andere hartverscheurende crash geslingerd. En dan moet de belangrijkste koers, de Tour, nog volgen. In aanloop daarnaartoe vijf opvallende vaststellingen.

WIELRENNEN

Via een omweg langs provinciale bevindt Beerschot zich zeven jaar na het failliet weer onder de grote mensen. In de hoogste klasse wil het alvast geen grijze muis zijn. Dat kan ook niet, met zo'n clubnaam.

DOCUMENT

Quinten Jordens (22) uit Heist-op-den-Berg heeft als sinds zijn achtste een abonnement op dit blad. Doorheen de jaren stapelden de magazines zich op naast zijn bed en zelfs tijdens een autorit naar de winkel kan hij zijn favoriete weekblad niet loslaten. Tot ergernis van mama Sigrid en vriendin Lisa, die andere grote liefdes.

ABONNEE