Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 34 | 25 augustus 2021

Web weergave

Opluchting. Dat was het gevoel dat zondagavond overheerste in de catacomben van het AFAS-stadion in Mechelen. Dat had alles te maken met de 3-1 zege tegen revelatie Union en meer nog de manier waarop: intens, enthousiast voetbal. Eindelijk weer.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-profvoetballer en analist killian overmeire laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

In Istanbul wordt donderdag een opvolger gezocht voor Robert Lewandowski als UEFA Men's Player of the Year van het seizoen 2020/21. Er worden ook nog andere prijzen uitgedeeld en er is de loting van de CL.

COSMOS

Een toegankelijke club die veel sociale betrokkenheid ademt. Zo wil Bayern München genoemd worden. Ondanks het koude imago.

RETRO

Twee jaar na zijn vertrek zit Massimiliano Allegri weer op de bank van Juventus, dat van zijn troon gestoten werd door Inter. Het is een duidelijk signaal dat de revolutie niet gewerkt heeft.

MASSIMILIANO ALLEGRI

Ongeveer 53.000 mensen bevolken een archipel van achttien geïsoleerde eilanden in het uiterste noorden van de Noord-Atlantische oceaan. En elk van heeft ooit al eens gejoeld aan de rand van de vele voetbalvelden die op heuvelflanken en te midden van fjorden werden aangelegd. Op de oneffen ondergronden van de Faeröer komt het voetbal echt tot leven.

FAERÖER