Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 35 | 1 september 2021

Web weergave

Arnaud Bodart lijkt nochtans altijd de rust zelve. Het is het handelsmerk van een man die evengoed weet waar hij vandaan komt als waar hij naartoe wil. Een gesprek met de poortbewaker van de Hel van Sclessin.

ARNAUD BODART

Ondanks de moeizame competitiestart blijft de 32-jarige Franse aanvoerder en strateeg van OH Leuven mikken op een plaats bij de eerste acht.

5 VRAGEN

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-profvoetballer en analist killian overmeire laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Killian Overmeire.

FOOT

Christian Benteke (30) begon onlangs aan zijn negende opeenvolgende seizoen in de Premier League, maar hij weigert om zich in slaap te laten wiegen door de sleur. Bij de Rode Duivels zit hij verveeld met zijn rol als derde aanvaller en liet het EK, waarin hij geruisloos uit het toernooi verdween, sporen achter.

CHRISTIAN BENTEKE

Tegen Union en Cercle Brugge was hij nog niet geselecteerd en voor de duels met Zulte Waregem mocht hij twee minuten invallen. Maar tegen Beerschot was het zover: in een vol Jan Breydel stond Tibo Persyn voor het eerst aan de aftrap bij Club Brugge. Wie is de 19-jarige huurling van Inter?

TIBO PERSYN

Een Duitse belofte, een Belgische belofte, een Japanse international en een Zwitserse bonk. Puzzel maar, Brian Priske, op zoek naar offensief rendement en defensieve stabiliteit.

JOHANNES EGGESTEIN

Promovendus Union is een frisse verschijning in het voetballandschap, maar achter de leuke façade schuilt er een imposant en ambitieus project. Union is gekomen om te blijven en het richt zijn steven uitdrukkelijk naar de toekomst. Sinds de lancering is de Brusselse raket alvast opgeklommen tot ongekende hoogtes.

UNION SAINT-GILLOISE

De CL-winnaars Chelsea (mannen) en Barcelona (vrouwen) werden zoals verwacht de grote slokoppen bij de UEFA Awardsuitreiking in Istanbul.

COSMOS

De Champions League is een bal voor de elite. Toch weet zich elk jaar een nobele onbekende te kwalificeren. Maak kennis met FC Sheriff Tiraspol.

COSMOS

De 22-jarige linksbuiten is de exponent van het Volgasfussball dat de Duitse trainer Roger Schmidt in Eindhoven installeerde.

COSMOS

Het leven in de schijnwerpers heeft Jacques Rogge nooit veranderd. Zowel als voorzitter van het BOIC als van het IOC trok hij een rechte lijn. Hij overleed afgelopen zondag op 79-jarige leeftijd.

JACQUES ROGGE

Vorige week rustte Wilfried Van Moer (76) even uit in zijn zetel na wat werk in de tuin. Hij zou nooit meer opstaan. Daarmee kwam een einde aan het leven van een van 's lands beste 'voetbalamateurs'. Want Van Moer was een icoon in de periode die hij zelf omschreef als 'de jaren stillekes', toen profs wel profs maar eigenlijk amateurs waren vergeleken met nu.

WILFRIED VAN MOER