Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 35 | 26 augustus 2020

Web weergave

Hij praat met Club Brugge over een nieuw contract, maar het kan ook nog tot een transfer komen. Clinton Mata (27) over het leven en de moeilijke weg naar de top. 'Wie naar de oorlog trekt, doet dat om te doden. De vijand ga je toch niet strelen?'

CLUB BRUGGE

Na het ontslag van Thorup blijkt het trainersverloop in 1A enorm, en er is amper eersteklasse-ervaring.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-profvoetballer en analist Mo Messoudi laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

De 28-jarige aanvoerder en verdediger van Charleroi looft de aanpak van Mehdi Bayat en wil meegroeien met de club van zijn hart.

5 VRAGEN

Om te begrijpen hoe Vincent Kompany zijn nieuwe maatpak van hoofdcoach heeft bemachtigd, moeten we ons verdiepen in de werkwijze van Frank Vercauteren. En over de schouders kijken van Marc Coucke.

VINCENT KOMPANY

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit. verdediger, Beerschot

DUG-OUT

In de hoofdstad van de mode keken ze eerst wat wantrouwig naar Romelu Lukaku, die eerder leek te passen op een bouwwerf dan op de catwalk. Maar in één seizoen brak bulldozer Lukaku alles op zijn weg: verdedigers, records en de harten in Milaan.

ROMELU LUKAKU

Het leven van Joe Efford (23), de nieuwe nummer 9 van Waasland-Beveren, zat al vol vreemde bochten. Maak kennis met een Amerikaan die vrijuit praat over voetballen op vakantie-eilanden, opgroeien in Atlanta en leven met het stigma van je huidskleur.

JOSEPH EFFORD

Bij KAA Gent betaalde Jess Thorup al snel de rekening voor de mislukte competitiestart. Tandarts László Bölöni moet het gaatje vullen, waar de Roemeen bij R Antwerp FC niet in slaagde: kampioen spelen en Europees stunten.

KAA GENT

De hoogste afdeling van het damesvoetbal bestaat komend seizoen (2020/21) uit tien ploegen. Op de volgende pagina's stellen wij ze uitgebreid aan u voor.

SUPER LEAGUE

Gezondheidsproblemen hebben en toch met het hoofd vooruit in een wespennest als Barcelona duiken: een gebrek aan moed kan Ronald Koeman niet worden verweten. 'Hij wilde geen derde keer neen zeggen', reageerden zijn bazen bij Oranje.

COSMOS

Bayern München hoort weer bij de grote jongens. Een analyse over hoe de Duitse topclub erin slaagde zich weer op te richten na de Robbery-jaren.

CHAMPIONS LEAGUEFINALE

Zelden waren bij de start van de Tour de vraagtekens groter en talrijker dan voor de komende editie, die zaterdag in Nice begint. Een Ronde van Frankrijk die ondanks de coronapandemie absoluut moest doorgaan, maar misschien niet zal eindigen. Hoe anders wordt deze unieke Grande Boucle? Een overzicht, op vijf vlakken.

WIELRENNEN

Straks viert KV Kortrijk een dubbele verjaardag: 50 jaar sinds de fusie en 120 jaar sinds de oprichting van de oudste Kortrijkse voetbalclub. In afwachting droomt het met een gezond beleid van wat ooit tijdens de Guldensporenslag lukte: Klein Duimpje dat de reuzen klopt.

DOCUMENT

Jan Zels (56) uit Gentbrugge verzamelt al sinds de vroege jaren tachtig alle covers en verhalen over zijn geliefde KAA Gent, waar hij zelf nog bij de jeugd voetbalde. Hij maakte als Buffalo gloriemomenten mee in Amsterdam en Londen, en als Rode Duivelsfan in Brazilië en Rusland, maar ontsnapte ook nipt aan het Heizeldrama.

ABONNEE