Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 36 | 2 september 2020

Web weergave

Geert Foutré stelt zich enkele essentiële vragen bij de discussies over een BeNeLiga. 'Schuift België dan maar op naar de strengere Nederlandse regels, en lost Propere Handen zich zo vanzelf op?'

INTRO

Bij de start van een nieuw seizoen met de Rode Duivels, die de komende dagen tegen Denemarken en IJsland spelen, een gesprek met Roberto Martínez. Wat verlangt de bondscoach van de nieuwkomers en hoe kijkt hij naar de evolutie van zijn elftal met het oog op het EK?

ROBERTO MARTÍNEZ

Er was een telefoontje van de Belgian Federation of Football Agents naar de voetbalbond nodig om het Belgische voetbal voor een nieuw drama in deze al bizarre zomer te behoeden.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-profvoetballer en analist Mo Messoudi laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Mo Messoudi.

FOOT

De ex-Liersespeler is de onbetwiste leider van de Beerschotdefensie. 31 is hij nu, en met K Beerschot VA dé revelatie van de competitiestart.

5 VRAGEN

Exit Vincent Kompany. Maar ook de rest van de verdediging van de nationale ploeg wordt een dagje ouder. Logisch dus dat de bondscoach al denkt aan een vernieuwing van zijn achterlinie. Wij werpen een blik in de toekomst.

RODE DUIVELS

Het makelaarswereldje kreeg een zoveelste naschok te verwerken. Na Dejan Veljkovic, Mogi Bayat en Christophe Henrotay was het vorige week de beurt aan Patrick De Koster om in de cel te belanden. Wie is de volgende?

OPERATIE PROPERE HANDEN

Vandaag zitten de Rode Duivels bij Europese topclubs, 25 jaar geleden moest Belgiës beste speler tevreden zijn met een Engelse middenmoter. Op bezoek bij Marc Degryse in Sheffield.

RETRO

De beste aanvaller op het Afrikaanse continent zet zijn carrière straks voort bij Standard. Zijn club van oorsprong is historisch gezien nochtans gebonden aan Anderlecht. Is er sprake van een opzienbarende transfer? Of toch niet?

JACKSON MULEKA

Niet elke club moest het de voorbije maand zonder fans stellen. Koploper Charleroi kreeg in zijn thuismatch tegen Antwerp steun uit onverwachte hoek: toeschouwers in appartementen die uitkijken over Mambourg.

CHARLEROI

'We sluiten het vorige boekjaar af met een positieve balans', countert Frank Lagast, algemeen directeur van KV Mechelen, de financiële doemberichten die rond de club circuleren.

KV MECHELEN

Sporttrader, scout, projectarchitect, methodologiechef, coördinator, aanwerver of misschien gewoon de man in de schaduw: Luis Campos is een vreemde vogel. Een gesprek met de denker van Lille OSC, die van Bernabéu naar Le Canonnier kwam.

LUIS CAMPOS

Op de eerste speeldag van de Eredivisie staat FC Groningen-PSV op het programma. Een speciaal treffen nu Arjen Robben (36) uit pensioen terugkeerde bij de ploeg waar hij in 2000 debuteerde. De hele provincie droomt over een mooi nieuw hoofdstuk.

ARJEN ROBBEN

RB Leipzig haalde hij van vierde klasse naar de halve finales van de Champions League en bijna was hij nu bij AC Milan aan de slag. Hoe Ralf Rangnick 'voetbal' omtoverde naar 'Ralfbal'.

RALF RANGNICK

Ze pronken op de affiche van de Memorial Van Damme, waar ze samen het werelduurrecord zullen aanvallen. Maar bovenal zijn de Belgische marathonrecordhouder Bashir Abdi (31) en de Britse atletieklegende Mo Farah (36) zielsgenoten, wier levenspad op dezelfde plaats begon, in de Hoorn van Afrika.

ATLETIEK

Precies 100 jaar geleden, op 2 september 1920, pakten de Rode Duivels goud op de Spelen in Antwerpen. Zo kroonde België zich tot officieuze wereldkampioen, want WK's bestonden nog niet. Reconstructie van een tumultueuze titel, die er al kwam na tweeënhalve match.

DOCUMENT

Tom De Smet (44) werkt als communicatieverantwoordelijke bij het stadsbestuur van Waregem, maar belangrijker nog: hij leest Sport/Voetbalmagazine wekelijks, en dat al sinds eind jaren 90. De artikels over Zulte Waregem houdt hij bij in een doos. De stapel is al 35 cm hoog.

ABONNEE