Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Even zag het ernaar uit dat Stef Peeters bij Standard zou belanden, maar de spelmaker blijft de spil van KAS Eupen, de verrassende nummer twee uit de competitie.

5 VRAGEN

Nu hij voorin geen concurrentie meer heeft, geniet Shamar Nicholson het volste vertrouwen van het Carolobestuur. De Zebra's zijn zo zeker van hun Jamaicaan dat ze zelfs weigerden om nog een extra spits aan te trekken, al waren de financiële mogelijkheden er wel. Gedurfd, maar niet ondoordacht.

SHAMAR NICHOLSON

Zijn vertrek bij KRC Genk in januari 2020 heeft Mbwana Ally Samatta weinig voorspoed gebracht, tenzij op financieel vlak. Passages bij Aston Villa en Fenerbahçe bleken sportief teleurstellend. Is de Tanzaniaan een one season wonder, zoals ze in Istanbul denken, of past hij vooral in België?

MBWANA ALLY SAMATTA

De Italianen noemen hem de man van 22 miljoen. Hij werd beschouwd als een toekomstige grootheid van het Ivoriaanse voetbal, maar na een zware blessure is hij ter plaatse blijven trappelen. Bij Anderlecht wil hij zijn carrière weer op de rails zetten en zijn torinstinct terugvinden.

CHRISTIAN KOUAMÉ

Elke maand gaat Sport/Voetbalmagazine met de hulp van zijn lezers op zoek naar de beste speler. Dante Vanzeir is de eerste laureaat van het seizoen 2021/22.

SPELER VAN DE MAAND

De ploeg van aanvoerder Casteels, huurling Lukebakio en de invallers Bornauw- Vranckx-Nmecha brengt turbotikitakavoetbal.

COSMOS

Arsenal, een monument in het Engelse voetbal, glijdt steeds verder af in een diepe crisis. Hoe is het toch zover kunnen komen bij een traditieclub als The Gunners? Een terugblik.

ARSENAL

De vierde plaats van de Belgische 3x3 basketbalploeg op de Olympische Spelen in Tokio doet dromen van meer. Te beginnen in Parijs, waar van 10 tot 12 september het EK 3x3 plaatsvindt - met ook een delegatie van de Belgian Cats op het appel - en in juni 2022 het WK in Antwerpen. Er beweegt iets in basketballand.

BASKETBAL

Het formule 1-circus zakt dit weekend af naar Monza. Op dat circuit maakte Niki Lauda in 1976 een van de opmerkelijkste comebacks uit de geschiedenis, enkele weken nadat hij de laatste sacramenten had ontvangen. Enkele passages uit een nieuw boek.

NIKI LAUDA