Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Hij groeide op in Panama zonder vader en moest het soms doen met één maaltijd per dag. Daarna liet hij zijn geliefkoosde Manhattan links liggen om Vincent Kompany naar Anderlecht te volgen. Dit is het knotsgekke verhaal van Amir Murillo.

ANDERLECHT

In 2017 trok Frank Acheampong van Anderlecht naar China. De transfer bracht 5,5 miljoen euro op, maar Anderlecht moet daar nu wel een boete voor betalen. Als het dat niet doet, riskeert het zelfs een transferverbod.

FOOT

Ook Peter Morren, press & media manager van KRC Genk maar ook socio van Barcelona, is opgelucht dat Lionel Messi bij Barcelona blijft. 'Ik koester de hoop dat straks alles anders wordt.'

FOOT

De aanvoerder van KV Kortrijk prijkt na vier speeldagen met 7 op 12 op een verrassende vierde plaats en hoopt op een PO2-ticket.

5 VRAGEN

Voor ze samen op één en twee terechtkwamen in het klassement, hebben Charleroi en Standard elkaar vaak de duvel aangedaan. Slagen onder de gordel, vaak aangewakkerd door de pers. Maar sinds Bruno Venanzi en Mehdi Bayat hebben de Zebra's en de Rouches gemeenschappelijke belangen. Het verhaal van een rivaliteit.

STANDARD en CHARLEROI

Aan de hand van een aantal uitspraken gaan we na hoe Philippe Montanier, de nieuwe coach van de Rouches, over voetbal denkt!

PHILIPPE MONTANIER

In afwachting van alweer een nieuwe centrumspits wist de onbevangen ruwe diamant Youssouph Badji (18) indruk te maken in zijn eerste maanden bij Club Brugge. Dat hij, net als Krepin Diatta, uit het zuiden van Senegal komt, is geen toeval.

YOUSSOUPH BADJI

Vooralsnog draait de ploeg niet zoals verwacht, maar bij flitsen hebben ze op Antwerp al gemerkt wat ze aan Pieter Gerkens hebben. De Limburger steekt een monoloog af over zijn eerste indrukken op de Bosuil en nog veel meer.

PIETER GERKENS

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit. Middenvelder OH Leuven

DUG-OUT

Voor 3,5 miljoen euro haalde Gent de polyvalente middenvelder Niklas Dorsch (22) weg bij de Duitse tweedeklasser Heidenheim. Wat mogen we verwachten van de ex-ploegmaat van internationals Joshua Kimmich en Niklas Süle? Een portret.

NIKLAS DORSCH

KVO is in Amerikaanse handen, wordt geleid door een Franse dertiger en getraind door een Duitser. Die internationale invloeden leiden tot hoge pressing, lessen in filosofie en een datarevolutie.

KV OOSTENDE

Na het vertrek van aanvoerder Ever Banega wordt gehoopt op de meerwaarde van Oscar Rodríguez en de teruggekeerde Ivan Rakitic.

COSMOS

Na een korte break begint volgend weekend ook in Engeland de nieuwe competitie. Hét duel op speeldag 1 is dat tussen Liverpool en Leeds United, na 16 jaar terug in eerste klasse. Dankzij trainer Marcelo Bielsa, die eind vorige week wel nog geen contractverlenging had getekend.

LEEDS UNITED

In Duitsland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk moeten de voetbalfans lijdzaam toezien hoe één club de competitie domineert. En de vooruitzichten zien er niet bijster goed uit voor de tegenstanders van die supermogendheden.

BUITENLANDS COMPETITIES

Sinds eind augustus kunt u op Netflix de documentaire Rising Phoenix bekijken, over de geschiedenis van de Paralympics en zijn atleten. Intussen uitgegroeid tot een hype, als het 'beste nooit vertelde verhaal ooit.'

SPORT

Record-Rode Duivel Jan Vertonghen (33 jaar, 118 caps) begint na Ajax en Tottenham aan een nieuw avontuur, bij Benfica. Tijd voor een biografie, vonden ze bij uitgeverij Lannoo. Wij serveren u het hoofdstuk over het WK 2014, omdat daar de perceptie keerde.

DOCUMENT