Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 38 | 16 september 2020

Web weergave

Jacques Sys vindt dat KAA Gent een kapitale fout maakte met de aanstelling van Bölöni. 'Hij was vooral geen trainer voor Gent. Dat had de club moeten weten.'

INTRO

Na 197 dagen wachten keren zondag duizenden supporters terug naar de tribunes van Sclessin. Achtergronden bij een delicate comeback.

FOOT

Elke week laten we hier een persoonlijkheid uit het voetbal aan het woord. Deze week: Johan De Maeyer, voormalig persverantwoordelijke bij KV Oostende en KAA Gent.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-profvoetballer en analist Mo Messoudi laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

Deze zomer ging het er stevig aan toe in de bestuurskamer van het Belgische voetbal. Wie zijn vandaag de machtigste mannen in het spelletje, en hoe gaan de topclubs met die macht om?

BELGISCH VOETBAL

Het goeie nieuws voor Waasland-Beveren is: dankzij de nieuwe eigenaars zijn er meer middelen beschikbaar voor de club. Het slechte nieuws: door de overname lijkt de ploeg verbonden te zijn met Eupen. En dat is tégen de regels.

WAASLAND-BEVEREN

In de maand mei maakte Lommel SK op enkele dagen tijd alle mogelijke emoties mee en aan het eind ervan werd de club officieel overgenomen door City Football Group, de eigenaar van Manchester City. De Limburgers werden op dat moment het negende clubfiliaal van de multinational uit de Verenigde Arabische Emiraten.

LOMMEL SK

Na een mislukte overname gaat Mike Ashley gewoon door met Newcastle. De fans reageerden gefrustreerd, maar kregen - alweer - een nieuwe spits als troost: Callum Wilson (28).

COSMOS

Komend weekend begint de Italiaanse competitie, maar op het veld komen steeds minder Italianen in actie.

COSMOS

Met een verbluffende vanzelfsprekendheid liet de als trainer onervaren Hansi Flick het kwakkelende Bayern München op zijn kompas varen. Na de titel, beker en Champions League begint hij vrijdag met de Beierse grootmacht aan een nieuw seizoen.

HANSI FLICK

Komend weekend gaat in Italië de Serie A weer van start. Voor de tweede keer in negen jaar moet Andrea Pirlo Juventus een nieuw elan bezorgen. Als speler lukte dat fantastisch, als trainer wordt het een hele uitdaging.

ANDREA PIRLO

Zoals in andere sport/economische sectoren zijn in het tennis de verschillen qua verdiensten tussen de toppers en de mindere goden heel groot. Maar in coronatijden wordt die scheefgetrokken verhouding (iets) rechter gezet.

SPORT

Toen de NBA besliste om vanaf eind juli het seizoen in een Disneybubbel voort te zetten, hadden de spelers twee doelen: het coronavirus buitenhouden tot de finale, begin oktober, en de bubbel als platform gebruiken om de Black Lives Matter-boodschap luidop te verkondigen. Dat tweede leidde tot een historische boycot. Een terugblik.

BASKETBAL

Ferrari mag dan al de meest gelauwerde renstal in de geschiedenis zijn, het gaat momenteel door een van de donkerste periodes uit zijn bestaan. Hoe is dat kunnen gebeuren?

FORMULE 1

KAS Eupen, de club uit de kleinste stad die een eersteklasser herbergt, viert dit jaar zijn 75e verjaardag. Wat betekent de voetbalvereniging voor de inwoners van de Duitstalige regio?

KAS EUPEN

Naast RSC Anderlecht oefent ook Sport/Voetbalmagazine zijn invloed uit op het leven van Alexander Vanhalst (24), die eind deze maand afstudeert als master in de meertalige communicatie aan de KU Leuven.

ABONNEE