Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 38 | 22 september 2021

Web weergave

Met Antwerp-KRC Genk staan vanavond twee uitdagers van Club Brugge tegenover elkaar. Terwijl de ene zijn team van vorig seizoen kon samenhouden, onderging de thuisploeg een complete facelift. Algemeen directeur Sven Jaecques legt uit waarom dat noodzakelijk was en verduidelijkt de ambities. 'Wat hier al gebeurde, is niet alleen fantastisch, het is ook abnormaal.'

SVEN JAECQUES

Drie clubs in leven houden is moeilijk, blijkt uit de situatie van RE Mouscron, dat zijn grote baas deelt met Boavista en Bordeaux.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-profvoetballer en analist killian overmeire laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Killian Overmeire.

FOOT

Hoe vergaat het Romelu Lukaku in zijn eerste weken bij Chelsea, aan de vooravond van de topper tegen kampioen Manchester City, een replay van de finale van de Champions League? Klinisch maakt hij af wat voor zijn voeten valt. Didier Drogba is hij al ruim voorbij qua goals, nu nog de prijzen.

ROMELU LUKAKU

John van den Brom heeft bij KRC Genk een team om van te smullen. Voor hem wonnen nog twee Nederlandse trainers een prijs met de mijnclub. Hoe zagen Sef Vergoossen en Mario Been KRC evolueren?

SEF VERGOOSSEN en MARIO BEEN

De meest gemediatiseerde wedstrijd in het Belgisch voetbal begon met verhitte tribunes, maar koelde snel af na de vroege rode kaart en eindigde uiteindelijk met meer vraagtekens dan goed voetbal.

STANDARD-ANDERLECHT

Bij Anderlecht en Standard werd hij gevormd als aanvallende middenvelder, maar bij Gent brak hij door als offensieve rechterflankspeler. De groei van Alessio Castro Montes door de ogen van papa Richard en Peter Verbeke. 'Zijn grootste troef is het vinden van oplossingen onder druk.'

ALESSIO CASTRO MONTES

De 23-jarige Senegalese rechteraanvaller zorgde er met twee goals voor dat de promovendus het met 1-3 haalde van Norwich City en gaf de Londenaars zo wat noodzakelijke lucht.

COSMOS

FC Sheriff Tiraspol, de recordkampioen van Moldavië, heeft zijn eerste Champions Leaguewedstrijd ooit gespeeld én gewonnen. Een heuse prestatie voor een club die geleid wordt door een voormalig lid van de KGB en gevestigd is in Transnistrië, een land uit een ander tijdperk dat door niemand erkend wordt.

SHERIFF TIRASPOL

De legendarische Franse trainer Guy Roux (82) heeft opnieuw in zijn ziel laten kijken. Sport/Voetbalmagazine laat een aantal heerlijke fragmenten op u los uit zijn nieuwe boek Confidences.

GUY ROUX

Tweeëntwintig jaar geleden bezorgde KAA Gent het Nederlandse Willem II een flinke kater. Met dank aan Trond Sollied.

RETRO

Geen renner die zo rap alleen kan fietsen én sprinten als Wout van Aert(27). Opvallend bij die tweede specialiteit is hoe de Kempenaar sprint als een tijdrijder: door zijn lichaam stil te houden, zonder veel zijwaartse bewegingen. Dat levert hem een aerodynamisch voordeel op, maar hoeveel? Dat zocht professor Bert Blocken van de Technische Universiteit Eindhoven en KU Leuven uit. Sport/Voetbalmagazine mocht als eerste de resultaten inkijken.

WOUT VAN AERT