Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-profvoetballer en analist killian overmeire laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

Bruno Venanzi's Standard is officieel op zoek naar investeerders en staat net als andere Belgische clubs in de rij om zijn lot te verbinden aan dat van rijke buitenlandse financiers. Doel: de rode cijfers in de boekhouding wegvlakken. In de zoektocht naar een sugar daddy is het soms schipperen tussen het gezond verstand en duister geld.

BELGISCH VOETBAL

Yari Verschaeren schoot als een komeet naar de top, maar kende daarna de nodige ups en downs. Het talent lijkt nu terug, na een moeilijke periode. Een woordje uitleg bij de revival van 'de toekomstige ambassadeur van het Belgische voetbal'.

YARI VERSCHAEREN

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit. Middenvelder - kv mechelen

DUG-OUT

Vorige woensdag werd T4, de nieuwe tribune op de Bosuil achter een van de doelen, voor het eerst benut op volle capaciteit. Wordt het daarmee nóg een beetje meer hel, een trip naar de Bosuil? Of gaat het ten koste van het volkse?

ANTWERP

De 23-jarige Nederlandse schaduwaanvaller, door de Rotterdammers gehuurd van Spartak Moskou, scoorde op één week tijd vier keer in de Eredivisie.

COSMOS

Na een jaar onderbreking, wegens de coronapandemie, vindt zondag de 118e Parijs-Roubaix plaats, zaterdag al ingeluid door de eerste vrouweneditie. Krijgen we eindelijk nog eens een Helletocht (of zelfs twee) in de regen?

SPORT

Koersminnend België kreeg niet waar het op hoopte, maar toch zal het WK wielrennen, met name de mannenrace, de geschiedenis ingaan als een van de mooiste ooit. Dankzij Julian Alaphilippe én een fantastisch publiek - op enkele boeroepende biergooiers na. In dat passionele wielerbad dompelden wij ons vier dagen onder, op zoek naar beelden en verhalen die u nog niet zag en las.

WK WIELRENNEN

Voor veel Duitsers is Michael Schumacher een idool. Maar hoe was hij echt? En hoe gaat het nu met hem, zevenenhalf jaar na zijn ongeval? Een nieuwe Netflixdocumentaire probeert daar achter te komen.

MICHAEL SCHUMACHER

Het Club Brugge van nu is top, maar veertig jaar geleden belandde het net niet in tweede klasse.

RETRO