Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, overschouwt de duurzame en ecologische initiatieven die de sportwereld onderneemt. 'Bouwen aan een betere wereld, kiezen voor klimaatneutraliteit, streven naar een groene omgeving, het zijn doorgaans vage begrippen.'

INTRO

Wanneer we door een tunnel rijden en de radio daardoor even hapert, vinden we dat soms al irritant. Wat moet Adnan Januzaj dan zeggen? Hij ging bij de nationale ploeg vaak door donkere periodes, maar lijkt nu opnieuw tot de vaste waarden van Roberto Martínez te behoren. Net op tijd, zoals gewoonlijk.

ADNAN JANUZAJ

Met iemand uit het Belgische voetbal bespreken we de actualiteit: ISMAËL KANDOUSS - VERDEDIGER - UNION

DUG-OUT

Hij heeft de pruillip van een gulzig kind dat net een tweede dessert geweigerd werd. Allicht omdat Kevin De Bruyne iemand is die zelden verliest en daardoor vergeet te lachen wanneer hij wint. Nochtans is zijn liefde voor het spel grenzeloos. Hij is gemaakt om de limieten op te zoeken en nieuwe wegen te bewandelen, met de volharding van iemand die nooit een stap achteruit zet.

KEVIN DE BRUYNE

Het dertigste seizoen van de Champions League, opgericht in 1992, kent op 28 mei zijn ontknoping in het Stade de France in Parijs. In dit dossier blikken we terug op de jonge geschiedenis van de vervanger van Europacup I en kijken we vooruit naar wat de toekomst in petto heeft.

CHAMPIONS LEAGUE

The Beautiful Game evolueert steeds meer naar The Money Game, ten voordele van een select clubje van ploegen. De nieuwe formule van de Champions League, die vanaf 2024 zijn intrede doet, werkt dat idee alleen maar in de hand.

CHAMPIONS LEAGUE

Op haar 33 blijft Davina Philtjens een vaste waarde op de linkerflank, met de energie van een jong veulen. Ze heeft het niet altijd gemakkelijk gehad, maar dat heeft haar gehard. Portret van een icoon van het Belgische vrouwenvoetbal.

DAVINA PHILTJENS

In het begin van de jaren 80 was FC Liège - ook vaak Club Luik genoemd - nog niet het team dat enkele jaren later op de Europese scène zou schitteren. Het moest jaarlijks zijn beste spelers verkopen en vocht vaak voor het behoud. Tegen de grote ploegen wist het wel geregeld te stunten.

11 HELDEN

Plots blijkt Denis Odoi (33) een centrale middenvelder die bij Club Brugge de pannen van het dak speelt, van cruciaal belang was voor de titel en later dit jaar wellicht met Ghana zijn WK-debuut viert. Gek hoe een voetbalcarrière in die laatste rechte lijn allerlei bochten gaat maken. Al is dat in het geval van Odoi ook niet zo gek. Persoonlijk portret van een atypische voetballer.

DENIS ODO

De viervoudige wereldkampioen Sebastian Vettel is in de Formule 1 afgegleden tot een figurant. Maar hij blijft een sterke persoonlijkheid met een uitgesproken mening. Over de klimaatproblematiek bijvoorbeeld.

SEBASTIAN VETTEL