Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 40 | 30 september 2020

Web weergave

Jacques Sys analyseert na 7 speeldagen hoe de Belgische (top)clubs ervoor staan. Onze hoofdredacteur is vooral onder de indruk van nieuwkomers OH Leuven en Beerschot. 'Een onmogelijke opdracht leek het wel, hun avontuur in 1A.'

INTRO

Charleroi troont aan de kop van het klassement en de Iraanse winger van de Zebra's is daar sinds het seizoensbegin al de opvallende exponent van. Het is hem niet naar het hoofd gestegen en dus is het aangenaam om te luisteren naar wat de beste speler van het moment in de Belgische competitie te vertellen heeft.

ALI GHOLIZADEH

Het organigram van Anderlecht blijft evolueren. De nieuwe naam is Jos Donvil, die al een serieus cv heeft.

FOOT

Sportief haalde Malinwa met de zege tegen STVV wat stoom van de ketel, maar op bestuurlijk vlak breekt een belangrijke week aan.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-profvoetballer en analist Mo Messoudi laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

Een van de bepalende factoren bij Club Brugge is de stabiliteit die Hans Vanaken en Ruud Vormer brengen. Voor de 225e keer stonden ze zondag samen op het veld. Het hoofd en het hart van blauw en zwart, dat na een slechte start weer is opgerukt naar een tweede plaats en vol vertrouwen uitkijkt naar de topper tegen Anderlecht.

VORMER en VANAKEN

Wanneer zijn arm genezen is, keert Silvio Proto terug naar Rome om er bij Lazio derde of zelfs vierde keeper te zijn in de Serie A en de Champions League tegen Club Brugge. En over minder dan een jaar zit het er allemaal op. 'Dat zal vooral een opluchting zijn.'

SILVIO PROTO

Door de sportieve crisis bij Werder Bremen kreeg de 27-jarige aanvaller een kans. Met drie doelpunten bezegelde hij het lot van Schalke 04-coach David Wagner.

COSMOS

De Nederlander van Olympique Lyon belichaamt een generatie van voetballers die zich durven uit te spreken. Zijn persoonlijkheid is even origineel als zijn voetbalspel, zijn levenshouding en zijn kijk op de wereld.

MEMPHIS DEPAY

Lees vanaf zaterdag de avonturen van Lennert en Jonas in Italië, twee wielergekke vrienden die voor sportmagazine.be de Giro zullen volgen.

SPORT

Na twee seizoenen bij het beste volleybalteam ter wereld is Stijn D'Hulst terug op het oude nest. Bij de start van de competitie blikt de spelverdeler van Knack Roeselare terug en vooruit. 'Om het beste uit mezelf te halen, heb ik druk nodig.'

STIJN D'HULST

2.079.005. Zoveel/weinig inwoners telt Slovenië. En toch rijgt de ex-Joegoslavische deelstaat de sportsuccessen aan elkaar. Met ploegsporters, zoals NBA-ster Luka Doncic en Atlético Madridkeeper Jan Oblak, en individuele atleten, zoals wielrenners Tadej Pogacar en Primoz Roglic - plus nog véle anderen. Wat is het geheim van die Slomania in de sport? Een analyse.

DOCUMENT

Wencke Hublou (25) is ziekenhuisapotheker in opleiding bij het UZ van Leuven, maar schreef jarenlang lezersbrieven naar Sport/Voetbalmagazine. De Club Bruggefan heeft ook nog altijd haar eigen blog waar ze haar mening kwijt kan.

ABONNEE