Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Een dubbele nederlaag, veel ontgoocheling bij fans, volgers, staf én spelers, een rake speech van Romelu, ... De vijfdaagse in Italië sloeg wonden en noopt tot bezinning. Over een jaar gaat België terug als outsider naar een tornooi, niet langer als een van de favorieten.

RODE DUIVELS

Volgende dinsdag is Manchester City te gast op Jan Breydel. Kan Philippe Clement nog een derde keer toeslaan? Het zou zijn reputatie als succestrainer slechts versterken, waarna de naam van Ernst Happel al gauw valt. Op zoek naar parallellen én verschillen tussen beiden.

CLUB BRUGGE

Yuma Suzuki is helemaal terug. De Japanner maakte in de Limburgse derby zijn eerste doelpunt in de competitie en lijkt zijn transferperikelen verteerd te hebben. Terugblik op de hete zomer van de toekomstige toptransfer van STVV.

YUMA SUZUKI

Zijn doelpuntenproductie in het kalenderjaar 2021 ligt voorlopig hoger dan die van Noa Lang, Junya Ito of Théo Bongonda. Waarmee Nikola Storm (27) zich de efficiëntste flankaanvaller in onze competitie mag noemen. Het is ooit anders geweest, beseft hij zelf, maar: 'Ik wist dat het erin zat, het doet deugd dat het er nu eindelijk uitkomt.'

NIKOLA STORM

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit.

DUG-OUT

Nadat Hertha BSC nog maar eens in het degradatiemoeras verzeild is, spitst de aandacht van het voetbal in Berlijn zich toe op twee vierdeklassers met een vreemde geschiedenis.

COSMOS

Dinsdagavond speelt Club Brugge tegen Manchester City. Bij de Citizens loopt de duurste speler ooit in de Premier League rond: Jack Grealish (26). Portret van een cultspeler die een familiedrama, derdeklassevoetbal en een bijna-doodervaring overwon.

JACK GREALISH