Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 41 | 7 oktober 2020

Web weergave

Je schudt niet elke dag de hand van een wereldkampioen en een tweevoudig winnaar van Champions én Europa League. We deden het, in deze tijden eerst verrast en daarna aarzelend; een mens raakt verbijsterend snel aan afstandelijkheid in begroetingen gewend. Maak kennis met Adriano Correia (35), op de Belgische velden de voetballer met het allergrootste palmares.

ADRIANO CORREIA CLARO

De Rode Duivels moeten het alweer zonder Eden Hazard stellen. Zijn transfer naar Real Madrid in de zomer van 2019 is het begin van een calvarietocht geworden. Zien we hem ooit nog op topniveau?

FOOT

Na de pijnlijke uitschakeling in de play-offs van de Champoins League richten de Buffalo's zich nu op de Europa League én de strijd om een play-off 1-ticket.

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-profvoetballer en analist Mo Messoudi laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Mo Messoudi.

FOOT

De 28-jarige Ivoriaanse verdediger van Club Brugge ontmoet de Rode Duivels (al zal hij door een lichte blessure uiteindelijk niet in actie komen) en komt ook nog eens terug op de overwinning tegen Anderlecht. 'Door onze inzet hebben we het ons makkelijk gemaakt.'

5 VRAGEN

Enkele maanden nadat een contractverlenging van Jérémy Doku een logische zet leek, moest Anderlecht zijn raket laten gaan. Het is het verrassende einde van een onverkwikkelijke zomermercato.

ANDERLECHT

Hij zit al ruim een jaar in Milaan, werd tweede in de Serie A en verloor de finale van de Europa League, maar grote interviews gaf hij tot dusver nog niet. Tot nu. Een gesprek met de nationale nummer 9.

ROMELU LUKAKU

In het zog van de generatie-Lukaku heeft België nog steeds geen nieuwe diepe spits gevonden om oorlog te maken in de box. Blik op een bijzondere positie, tussen hartstochtelijk verlangen en het instinct van een roofdier.

RODE DUIVELS

Elke maand kiezen de redactie en de lezers van Sport/Voetbalmagazine en Sport/Foot Magazine de beste speler van de Jupiler Pro League. In september is dat de spits van Charleroi.

SPELER VAN DE MAAND

Twee jaar na de grote politie-actie in het Propere Handendossier blijft het wachten tot het federaal parket zijn spijtoptantendeal met spelersmakelaar Dejan Veljkovic voorlegt aan de raadkamer. Pas dan kan duidelijk worden wie in deze zaak vervolgd wordt.

PROPERE HANDEN

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit.

DUG-OUT

Spelersmakelaar Didier Frenay ligt onder vuur. Ooit was hij een begenadigd voetballer in eerste klasse.

RETRO

Zijn 50e verjaardag vierde Sporting Lokeren in mineur, maar er zijn ook fijne herinneringen, bijvoorbeeld uit de tijd dat Lokeren met de Europese topclubs kon wedijveren. Een voorpublicatie uit het verjaardagsboek met een monoloog van één van de beste voetballers ooit in ons land: de Pool Wlodek Lubanski.

SPORTING LOKEREN

Met amper twee trainingen in de benen begon Argentinië deze nacht na quasi een jaar zonder wedstrijden aan zijn WK-kwalificaties. Bij de andere Zuid-Amerikanen was het al niet veel beter. Sommige spelers ontdekten er na een lange reis straks net voor de match hun nieuwe bondscoach en zijn principes. Voetbal in tijden van COVID-19.

COSMOS

De 19-jarige spits zag zijn eerste basisplaats voor de Noord-Nederlandse ploeg beloond worden met de winnende treffer tegen Ajax.

COSMOS

Tien jaar geleden was het WK in Zuid-Afrika een grote teleurstelling voor Engeland, weggetikt in de 1/8 finales door Duitsland. Een nieuwe generatie leek niet klaar te staan, het systeem moest op de schop. In 2012 leidde een nieuw plan tot het succes van vandaag.

ENGELAND

Het leek in het voorjaar onrealistisch, maar uiteindelijk werd toch een volledig NBA-seizoen afgewerkt, weliswaar in een coronabubbel. Nu is echter dé vraag: wat met het volgende NBA-seizoen?

SPORT

De Giro 2020 heeft zich vorig weekend op gang getrokken. Impressies van de eerste twee dagen op Sicilië, in het zog van de roze wielerkaravaan. Saluti di Sicilia!

RONDE VAN ITALIË

Hij is een groot liefhebber van literatuur en gedichten, en is ook als atleet poetry in motion. Dankzij een vloeiende en flitsende loopstijl waarmee hij in augustus al het wereldrecord op de 5000 meter verbeterdedat deze week nog eens overdeed, maar dan op de 10.000 meter. Maak kennis met Joshua Cheptegei (23), in tien weetjes.

JOSHUA CHEPTEGEI

Nu het seizoen door corona aan een versneld tempo afgewerkt wordt, laait de discussie weer op: spelen voetballers te veel matchen? Kevin De Bruyne bekritiseerde de bonden en hij is niet de enige. Persen we onze toppers uit als appelsienen voor een zondagse brunch?

TOPVOETBAL

Via een overbuur werd leerkracht LO Ferre Keppens (26) supporter van Standard, maar de linkerflankspeler van KV Sint-Gillis Dendermonde geniet evenzeer van pakkende verhalen uit Sport/Voetbalmagazine.

ABONNEE