Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Bij Standard is er achteraan bijna geen doorkomen aan. Hoe heeft Philippe Montanier dat voor mekaar gekregen?

FOOT

Bijna twee jaar geleden kocht KRC Genk jeugdproduct Casper De Norre voor veel geld, maar een succes werd dat niet. OHL-trainer Marc Brys wil hem herlanceren.

FOOT

Met een op het einde nog fel vernieuwde kern, gaat Antwerp, vorige week fel getroffen door corona, een nieuwe fase van de competitie in. De kwaliteitsinjectie is er, nu nog rendement bij elkaar puzzelen en wat lacunes in de kern wegwerken.

ANTWERP

De jaarcijfers van RSC Anderlecht kleuren niet paars-wit, maar bloedrood, een kleur waar ze in het Astridpark niet zo van houden. Hoe kon het zo ver komen en hoe moet dat verder?

ANDERLECHT

Hoewel de clubs uit de Jupiler Pro League in de voorbije mercato veel minder uitgaven dan vorige zomer (60 vs. 170 miljoen euro) en ook het aantal inkomende transfers sterk daalde, heeft dat tot de jongste interlandbreak geen positieve impact gehad op de speelminuten van eigen (debuterende) jeugdspelers. Integendeel zelfs.

DOORSTROMING JEUGD

België begon soeverein aan de match tegen Engeland, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen. Er was alleszins genoeg om over te praten.

RODE DUIVELS

Lukasz Teodorczyk kan een kleedkamer voor zich winnen, maar heeft de publieke opinie tegen zich. Na een anoniem verblijf in Italië duikt de ex-aanvaller van Anderlecht weer op bij Charleroi.

LUKASZ TEODORCZYK

Komende dinsdag opent Club Brugge zijn Champions Leaguecampagne tegen Zenit. Dertien jaar geleden belandde Nicolas Lombaerts, ex-jeugdspeler van blauw-zwart, daar. Hij zou er tien jaar blijven.

RETRO

Sinds Wouter Vrancken twee jaar geleden overnam als trainer, kende KV Mechelen niets dan sportieve successen: beker, promotie, play-off 1. Met een 14e stek lijkt er nu voor het eerst wat zand in de machine te zitten. Maar, zegt Vrancken: 'Eigenlijk spelen we beter dan vorig seizoen.'

KV MECHELEN

Ruim tien jaar na hun intrede in de wereld van de sociale media bekampen onze Belgische topclubs elkaar vanop een veilige afstand met tweets, posts en crossmediale content. De inzet? Hun community uitbreiden en commerciële partners in de markt zetten.

SOCIALE MEDIA

Elisha Owusu panikeert niet snel, al zag de 22-jarige Franse controlerende middenvelder met het mislopen van de CL-groepsfase wel een ambitie wegvallen. 'Topspelers als Vadis Odjidja en Sven Kums kunnen me nog veel bijbrengen.'

ELISHA OWUSU

Met de huur van Ajaxspeler Noa Lang (21) haalt kampioen Club Brugge een baasje in huis. Een brutaaltje pur sang, met goede voeten en rad van tong, inclusief een verplichte aankoopoptie van 6 miljoen euro. Een portret.

NOA LANG

Aan het hoofd van een jonge beloftevolle generatie begint Lucien Favre met veel verwachtingen aan zijn derde seizoen bij Borussia Dortmund. Gesprek met de Zwitserse trainer, die op 4 november met zijn team op bezoek komt in het Jan Breydelstadion.

LUCIEN FAVRE

Op het belangrijkste moment van zijn carrière zwom Pieter Timmers zijn beste tijd ooit. Zo won hij in Rio 2016 zilver op de 100 meter vrije slag. In de aanloop naar zijn allerlaatste wedstrijd, vandaag in Boedapest, blikken we terug op die memorabele dag in de Belgische sportgeschiedenis.

PIETER TIMMERS

Het laatste Brusselse optreden op het grote kampioenenbal dateert alweer van 2017-2018. Het verdict was hard: 6 wedstrijden, 5 nederlagen/vernederingen, 2 doelpunten voor en 17 tegen.

DOCUMENT