Sport/Voetbalmagazine

cover Sport/Voetbalmagazine

Lees nr. 44 | 28 oktober 2020

Web weergave

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-profvoetballer en analist Mo Messoudi laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Mo Messoudi.

FOOT

Met een vertimmerd Antwerp staat hij momenteel onverwacht aan de kop van het klassement en in de Europa League behaalde hij 6/6 na een stuntzege tegen Tottenham. Wie is Ivan Leko, de grote man achter het succes van Antwerp?

IVAN LEKO

Zou het kunnen dat Club Brugge publiek nodig heeft om zich op moeilijke momenten over een dood punt te hijsen? Voor de vierde keer op zes ging het onderuit in een wedstrijd zonder supporters.

CLUB BRUGGE

Kevin Muscat redde zondag zijn vel dankzij een 2-0 tegen een vermoeid en verbazingwekkend zwak Standard. Maar daarmee is alle sportieve ellende van de voorbije weken niet weggeveegd.

STVV

Van de 120 voetbaljaren van KAA Gent maakte Ivan De Witte er 32 mee als bestuurder, waarvan de laatste 20 jaar als voorzitter. Een zeldzame terugblik.

SPECIAL KAA GENT

Armand Seghers, Buffalo van de Eeuw, was in het dagelijkse leven een bieruitzetter. Maar 'Mance' kon ook een stukje keepen.

SPECIAL KAA GENT

Jonathan David, de knapste sportieve en financiële slag die het duo De Witte-Louwagie ooit sloeg, prijkt momenteel boven aan de Ligue 1 met Lille. Het seizoen begon nochtans matig voor de Canadees. Analyse van een speler die de Pro League overvleugelde, maar in de Ligue 1 moeilijk van de grond komt.

SPECIAL KAA GENT

Al in 1992 was KAA Gent zich bewust van zijn rol binnen de lokale gemeenschap. Toen startte een maatschappelijk werker met fancoaching. Elf jaar geleden stichtte de club haar Foundation; nu een van de sterkste erkende actoren binnen het sociaal weefsel van de stad.

SPECIAL KAA GENT

Hij was bijna bondscoach van de Rode Duivels en op zijn palmares staat een titel van Europees kampioen. Maar in Gent kennen ze Richard Orlans vooral als een pijlsnelle linksbuiten, die ooit Pelé het nakijken gaf.

SPECIAL KAA GENT

Het partnership tussen VDK bank en KAA Gent loopt al sinds 1988 en werd afgelopen zomer nog eens met drie jaar verlengd. Geen andere sponsor bleef zo lang een eersteklasseclub trouw. Gesprek met VDK-topvrouw én KAA Gentbestuurder Leen Van den Neste.

SPECIAL KAA GENT

Van de 120 jaar die 'zijn' voetbalclub KAA Gent bestaat, maakte journalist Roland Lebuf (83) er meer dan 70 van soms heel dichtbij mee. Een getuigenis.

SPECIAL KAA GENT

Jeugdsecretaris Frank De Leyn is al jaren een vertrouwd en geliefd gezicht op het oefencomplex aan de Waarmoezeniersweg, zijn echtgenote Betty fungeert in de Ghelamco Arena als perfecte gastvrouw voor de journalisten. 'We weten zelfs niet wanneer we op reis moeten gaan.'

SPECIAL KAA GENT

Zo noemde de omroeper van het Ottenstadion Mbark Boussoufa nadat de Nederlandse Marokkaan drie keer scoorde tegen Club Brugge.

SPECIAL KAA GENT

Sponsors van 120 jaar heeft KAA Gent niet, maar sommige partners zitten al heel lang bij de club. Waarom kiezen ze voor de Buffalo's? Gesprek met Bart Walraet, directeur communicatie en marketing bij verzekeraar Baloise Insurance, en Patrick Lips, communicatiedirecteur van KAA Gent.

SPECIAL KAA GENT

Met 125.000 waren ze, toen de kampioen in de lente van 2015 op bootjes door de Kuip van Gent voer. De kapitein van dat team is ook vandaag aanvoerder: Sven Kums.

SPECIAL KAA GENT

Van extreem balbezit in den beginne tot een tegenaanval met z'n drieën en bewegingen tussen de lijnen: het paars-witte spel lijkt voortdurend aan verandering onderhavig sinds de komst van zijn nieuwe leidsman. Een lezing van het voetbalevangelie van Vincent Kompany.

ANDERLECHT

De 27-jarige spits van de promovendus zorgde met een hattrick voor de eerste verliespartij van revelatie Aston Villa en zit na zes duels aan evenveel goals.

COSMOS

Nooit verdeelde een Amerikaanse president meer de Verenigde Staten dan Donald J. Trump (74). Niet alleen in de politiek, ook in de sport. Ook daar werd/wordt hij door sommigen aanbeden en door velen verafschuwd. In aanloop naar de presidentsverkiezingen een overzicht van Trumps brokkenparcours in de sport, gelardeerd met vele gênante stunts en mislukkingen.

DONALD TRUMP

Er was al de docureeks op Amazon Prime over Tottenham en wie wil genieten van José Mourinho kan nu ook terecht op Netflix, waar ze de coach vroegen naar het geheim van zijn succes. Morgen/donderdag zit hij op de Bosuil, met zijn Spurs. Leun achterover en geniet.

DOCUMENT

Wouter Baert (38) is naast lezer van Sport/Voetbalmagazine ook iemand met een groot supportershart voor Zulte Waregem. De leraar Frans-Engels aan de RHIZO-lifestyle- en sportschoOl van Kortrijk is ook samensteller van allerhande quizzen.

ABONNEE