Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-profvoetballer en analist killian overmeire laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Killian Overmeire.

FOOT

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit. Middenvelder - OH Leuven

DUG-OUT

Met het EK en de finale van de Nations League tussendoor was het niet zo evident om de Rode Duivels te volgen op hun weg naar Qatar. Daarom een overzicht van deze WK-voorronde. Zaterdag kan thuis tegen Estland het orgelpunt worden gezet: de kwalificatie voor een vijfde tornooi op rij, het derde WK na mekaar.

RODE DUIVELS

Het seizoen is nog jong, maar toch werd Dante Vanzeir door de redactie en de lezers al voor de tweede keer verkozen tot speler van de maand. Er was nochtans veel concurrentie. Bij de coaches ging de prijs naar Wouter Vrancken.

SPELER VAN DE MAAND

Vijf jaar geleden opende Mathieu Nayis zijn eerste kapsalon in Anderlecht. Niet veel later liepen de Rode Duivels er de deur plat. Vandaag kunnen de spelers van de nationale ploeg op diverse locaties terecht, want de Brusselaar met Aramese roots opende enkele maanden geleden zijn zesde zaak.

MATHIEU NAYIS

Uitgerekend op het moment dat Antonio Conte officieel zijn lot verbond aan Tottenham, vorige week dinsdag, was het 5.000 (sic) dagen geleden dat Tottenham voor het laatst een trofee won: de ligabeker van 2007-2008. De toon was meteen gezet.

COSMOS

De 22-jarige ex-aanvaller van RSC Anderlecht profiteert maximaal van de trainerswissel en bekoort nu ook de Duitse bondscoach Hansi Flick.

COSMOS

De voorbije achttien jaar wonnen ze samen zestig grand slams. Steeds weer stelden Roger Federer (40), Rafael Nadal (35) en Novak Djokovic (34) de dag van het definitieve verval uit. Voor de eerste lijkt die nu gepasseerd, voor de tweede nadert hij met rasse schreden. Djokovic is de last man standing. Is het tennis klaar voor een wissel van de macht?

TENNIS