Sport/Voetbalmagazine

Web weergave

Het beeld van de gentleman, waar Thorup jaren aan gewerkt heeft, viel plots aan diggelen.

FOOT

Voor de tweede wedstrijd op rij bleef de Nederlander 90 minuten aan de bank gekluisterd en sinds half augustus stond hij niet meer in de basis bij Anderlecht.

FOOT

Kiest Standard straks weer voor een viermansverdediging na het uitvallen van Zinho Vanheusden?

FOOT

'Daar waar je vroeger als coach sturend te werk kon gaan, instruerend, kan dat vandaag niet meer helemaal. Dus: wat nu?', vraagt Eddy Vanhemel, head of coaches bij OHL en docent bij Voetbal Vlaanderen zich af. Wie coacht de coach?

FOOT

Radiojournalist Peter Vandenbempt en ex-profvoetballer en analist Mo Messoudi laten afwisselend hun licht schijnen op de voetbalactualiteit. Deze week Peter Vandenbempt.

FOOT

Luciano D'Onofrio is de architect van Antwerps terugkeer aan de top, maar sinds François Fornieri naar Standard kwam, wordt zijn naam ook weer genoemd op Sclessin. Rond de Don hangen veel vraagtekens, waarbij het zoeken is naar antwoorden.

LUCIANO D'ONOFRIO

Na winst in de derby en een stuntzege tegen Tottenham betaalde Antwerp een minuut onoplettendheid tegen Anderlecht cash. Donderdag wacht Linz en donderdag Standard, waarmee de banden steeds minder nauw worden.

ANTWERP

Vanavond ontvangt Club Brugge Borussia Dortmund. Altijd een blij weerzien is het met de geel-zwarten, ook voor dit blad.

RETRO

Sinds zijn komst naar KAA Gent in 2017 onderging Roman Jaremtsjoek (24) een gedaanteverwisseling. Fysiek en verbaal werd hij sterker, alleen het mentale blijft een werkpunt.

ROMAN JAREMTSJOEK

De 21-jarige Gambiaanse aanvaller van Bologna loodste zijn team met zijn eerste twee seizoenstreffers voorbij Cagliari én uit de bedreigde zone van de Serie A.

COSMOS

Na het beroep van Rusland tegen zijn schorsing door het WADA, staat volgende week een nieuwe spraakmakende zaak op de agenda van het Internationaal Sporttribunaal.

SPORT

Met nog drie GP's op de kalender is het Mercedes-AMG Petronas Team nu al verzekerd van een zevende opeenvolgende formule 1-titel bij de rijders. Zes met Lewis Hamilton en één met Nico Rosberg, goed voor ook evenveel titels bij de constructeurs (een record). Dé architect van dat succes: de Oostenrijker Toto Wolff (48), de succesvolste teambaas ooit in de F1. Een portret.

TOTO WOLFF

Vrijdagavond start de Euromillions Basketball League. Mogelijk ziet de basketcompetitie er volgend jaar wel helemaal anders uit. Een stand van zaken.

EUROMILLIONS BASKETBALL LEAGUE